‘EK-knockout voor Xavi Simons’

Foto: ‘EK-knockout voor Xavi Simons’

Nederland neemt het op het EK in de laatste groepswedstrijd op tegen Oostenrijk. Daarvoor staan al het openingsduel met Polen en de kraker tegen Frankrijk op het programma. Oostenrijks international Christoph Baumgartner heeft in ieder geval een hardhandige manier bedacht om zijn voormalig ploeggenoot Xavi Simons uit te schakelen.

Oostenrijk-middenvelder Baumgartner wil Xavi Simons op onorthodoxe wijze stoppen

Nederland en Oostenrijk staan op 25 juni tegenover elkaar in het Olympiastadion in Berlijn. Voor Baumgartner is het een weerzien met Simons, met wie hij afgelopen seizoen samenspeelde bij RB Leipzig. Simons werd het afgelopen seizoen verhuurd door PSG aan de Duitse topclub.

Op een persmoment van de Oostenrijkers kreeg Baumgartner de vraag hoe hij Simons denkt af te stoppen, waarop een onorthodox antwoord volgde. “Ik heb onze conditietrainer Patrick Eibenberger (ook werkzaam bij RB Leipzig red.) al gevraagd om Xavi knock-out te slaan.”

Pittige opgave voor Oostenrijk

De middenvelder stelde dat Oostenrijk voor een pittige opgave staat met tegenstanders als Frankrijk en Nederland. “We gaan de wedstrijden zeker niet in als de favoriet, maar we zijn ons wel bewust van onze kwaliteiten. Als we ons gaan verstoppen, verliezen we sowieso. We moeten moedig zijn. We staan er beter voor dan tijdens het EK van drie jaar geleden.”

Ook bondscoach Ralf Rangnick temperde de verwachtingen. “Natuurlijk zit de start van het EK tegen Frankrijk al in ons hoofd. Natuurlijk zijn wij de underdog tegen Frankrijk en Nederland, alleen niet tegen Polen. We moeten ervoor zorgen dat we het sterkste collectief vormen van alle EK-deelnemers.”

Gaat Oostenrijk de volgende ronde halen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
7727+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie