Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘EK-drama voor Steven Bergwijn’

Foto: ‘EK-drama voor Steven Bergwijn’

Cody Gakpo richt zich op het EK op de linksbuitenpositie. Dat besprak de aanvaller van Liverpool met bondscoach Ronald Koeman. Dat heeft vermoedelijk grote gevolgen voor Steven Bergwijn.

Kansen op EK slinken voor Steven Bergwijn door concurrent Cody Gakpo

In gesprek met Ziggo Sport komt de positie van Gakpo ter sprake. “Ik maak me daar hier geen zorgen over. Voor zo ver ik weet richt ik me hier op de linksbuitenpositie”, klinkt het. De multifunctionele aanvaller sprak hier over met Koeman. “Ik heb hem daar een paar maanden geleden kort over gesproken, over de linksbuitenpositie. Verder heb ik geen enkele andere positie gehoord. De boodschap op dat moment was dat ik fit moest blijven, dat is gelukt.”

Dat Gakpo vermoedelijk de linksbuiten wordt, kan mogelijk gevolgen hebben voor Bergwijn. De aanvaller speelde bij Ajax voornamelijk op deze positie, waar hij ook het liefst speelt. Als linksbuiten heeft de Amsterdammer er met Gakpo een geduchte concurrent bij voor het EK, al stond Bergwijn eerder ook aan de rechterkant. Het gesprek tussen Gakpo en Koeman vertelt ook iets over het systeem dat de bondscoach wil spelen, waar hij waarschijnlijk dus met een linksbuiten wil starten.

Verschillende posities

Gakpo werd bij Oranje en Liverpool vaak op andere posities gebruikt en dat was niet altijd makkelijk. “Dat is wel lastig, maar uiteindelijk maakt het je ook een betere speler denk ik. Dat is met fases heel lastig geweest. Je keer op keer aanpassen. Ik heb altijd mijn best gedaan en het zo goed mogelijk proberen in te vullen. Soms ging dat heel goed en soms ging het niet zo goed.”

Valt Bergwijn af?

  • Zeker
  • Dat denk ik niet
2111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie