‘Een van de betere internationals van laatste twee jaar’ geslachtofferd?

Foto: ‘Een van de betere internationals van laatste twee jaar’ geslachtofferd?

Bondscoach Ronald Koeman vliegt met een luxeprobleem op zak richting Duitsland. Dat constateert columnist Sjoerd Mossou in de AD Voetbalpodcast van dinsdag.

Denzel Dumfries slachtoffer van bloedvorm Jeremie Frimpong?

De keuze tussen Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong wordt namelijk nog erg lastig. “Dat wordt wat mij betreft het interessantste dilemma. Die rechterkant, dat is best wel een luxeprobleem. Met Dumfries als opkomende back, die af en toe bijna als rechtsbuiten opduikt, dat functioneert. Dat weten we, hij was niet voor niets een van de betere internationals van de laatste twee jaar, die waarde had hij nu tegen IJsland ook weer. Dus dat dat prima kan, dat werd onderstreept.”

Een kwartier voor tijd maakten rechtsbuiten Xavi Simons en rechtsback Dumfries plaats voor Frimpong en Lutsharel Geertruida. “Dan zie je daar ook gelijk weer een enorme energie ontstaan. Het is eigenlijk ook een ideaal koppeltje. Het is eigenlijk een beetje gespiegeld, deze twee koppels. Bij de ene speelt de back naar binnen en is de voorste de man van de buitenbaan, en bij Dumfries en Simons kiest de back de buitenbaan en is de aanvaller de speler die naar binnen gaat. Dus: het zijn twee combinaties die allebei uitstekend kunnen.”

Mossou ziet Dumfries én Frimpong niet gebeuren

Mossou genoot van de voorzet van Frimpong op de (afgekeurde) goal van Memphis Depay. “Maar ook de drive en het gevaar dat hij stichtte, je zou bijna denken dat je daar niet omheen kan. Maar tegelijkertijd geldt dat voor Dumfries eigenlijk ook.” Met Dumfries én Frimpong spelen ziet Mossou niet gebeuren. “Hij (Koeman, red.) schetste gisteren op de persconferentie dat dat best zou kunnen, maar hij liet met zijn wissels eigenlijk het tegenovergestelde zien.”

Dumfries gaat op de bank belanden

  • Denk ik wel
  • Denk ik niet
1206+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie