Driessen verrast met ‘nieuwtje’ over Bergwijn en Brobbey: “Gehoord in Amsterdam”

Foto: Driessen verrast met ‘nieuwtje’ over Bergwijn en Brobbey: “Gehoord in Amsterdam”

Valentijn Driessen was dinsdagochtend in Zeist voor de persconferentie van bondscoach Ronald Koeman. Aldaar kaartte de journalist aan dat hij ‘in Amsterdam gehoord heeft dat Steven Bergwijn en Brian Brobbey de tweede interland komende week, tegen Gibraltar, wél mee hadden kunnen doen’.

Koeman ontkent dat Brobbey en Bergwijn ‘tegen Gibraltar hadden kunnen spelen’

Toch verlieten de Ajax-aanvallers maandagavond kamp-Oranje wegens fitheidsproblemen. “Dat is mij niet bekend”, reageert Koeman. Driessen: “Volgens jullie medische staf zouden zij de tweede wedstrijd dus ook niet kunnen halen?” Waarop de keuzeheer nogmaals duidelijkheid schept: “Als dat wel zo was geweest, geloof ik niet dat ik ze bij de groep had gehouden. Ik vind niet dat spelers een week bij een groep kunnen zijn terwijl ze niet fit zijn voor de eerste wedstrijd. Ik denk dat je dan geen juiste keuze maakt binnen de groep.”

Thijs Dallinga

En dus werd Thijs Dallinga (Toulouse) er bij gehaald als vervanger. “Volgens mij was hij verrast. Op tv heb ik hem gezien. Dan zeg ik tegen hem dat hij zijn ogen goed open moet houden. In deze dagen is er genoeg tijd om met elkaar te gaan zitten. Hij speelt in een competitie die sterk is. Europees speelt hij ook. Hij heeft scorend vermogen. Het is duidelijk dat als je een selectie maakt, je de posities dubbel bezet wil hebben. Mijn voorkeur voor Wout (Weghorst, red.) en Brobbey was en is er. Maar door afvallers ga je verder kijken. Dan komt hij in beeld.”

Geloof jij Koeman hierin?

  • Ja
  • Nee
3213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie