Douvikas maakt zijn goals nog altijd voor Utrecht: “Dan blijft mijn prijs omhoog gaan”

Foto: Douvikas maakt zijn goals nog altijd voor Utrecht: “Dan blijft mijn prijs omhoog gaan”

FC Utrecht kan nog altijd genieten van de goals die Tasos Douvikas voor de club maakt. Maar hoe lang nog, is de vraag. Mocht de Griekse spits nog verkassen kan dat wel eens een recordbedrag gaan opleveren voor de Domstedelingen.

Gewilde topscorer heeft transfer nog steeds niet te pakken

Vanaf het begin van de zomer houdt men in Utrecht al rekening met een vertrek van Douvikas, maar de verwachte transfer heeft nog altijd niet plaatsgevonden. “Ik hou er erg van om hier te voetballen. Hier heb ik veel zelfvertrouwen”, liet de gewilde aanvaller weten tegenover RTV Utrecht. “Maar ik weet nog niks over mijn toekomst. Zolang ik hier ben doe ik mijn best.”

Twee treffers tegen Espanyol

Douvikas is ook in de voorbereiding behoorlijk op schot. Zaterdag vond hij twee keer het net in de oefenwedstrijd met Espanyol (3-0). Zo lang hij het shirt van Utrecht draagt, weet de international wat hem te doen staat. “Ik moet daarin professioneel zijn. Zolang ik blijf scoren gaat mijn prijs omhoog”, klonk het na het eerste duel dit seizoen in de Galgenwaard. Een move naar de Premier League zou een droom voor Douvikas zijn. “Natuurlijk wil ik in die topcompetitie spelen. Maar we zullen zien. Ik weet niet van welke clubs er interesse is. Dat laat ik aan mijn zaakwaarnemers. Die melden zich bij mij als er iets officieels is.”

Technisch directeur Jordy Zuidam liet al weten dat de gewilde Douvikas alleen voor de hoofdprijs weg mag. Volgens Transfermarkt bedraagt zijn waarde zo’n 9 miljoen euro, Douvikas ligt nog vast tot medio 2025. “Het is niet mijn baan om te weten wat die prijs is. Ik moet gewoon mijn best doen, mijn kwaliteiten laten zien en te scoren.”

Zal Douvikas snel zijn transfer maken?

  • Verwacht ik zeker
  • Denk toch van niet
178+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie