Dolberg was op zijn plaats in Amsterdam: “Ik mis Ajax wel soms”

Foto: Dolberg was op zijn plaats in Amsterdam: “Ik mis Ajax wel soms”

Kasper Dolberg denkt geregeld nog terug aan zijn periode bij Ajax, en mist de club af en toe ook nog. Recent verruilde de Deense spits Sevilla voor Hoffenheim, waar hij afgelopen weekend debuteerde in de Bundesliga.

Dat deed Dolberg tegen de volgende van Ajax in Europa, Union Berlin. De Scandinaviër werd op jonge leeftijd naar Amsterdam gehaald, waarna hij in het seizoen 2016/17 doorbrak. In de seizoenen erna daalde het niveau, waarna hij in de zomer van 2019 bij OGC Nice tekende. “Voor mijn gevoel was het gewoon tijd om Ajax in 2019 te verlaten. Ik vind het nog steeds een mooie club en volg alles op de voet. Ik mis Ajax wel, soms”, zei de 25-jarige spits tegenover Ajax Life

Geen contact

Dolberg sluit een terugkeer in Amsterdam niet uit, maar het is momenteel zeker niet aan de orde. “Nu niet, maar wie weet. Nee, ik heb geen contact meer met de mensen in Amsterdam. De laatste keer dat ik Dusan Tadic sprak, is lang geleden. Alle andere ploeggenoten spelen inmiddels ergens anders”, aldus de Scandinaviër.

Dolberg droeg het Ajax-shirt in 119 officiële duels. Daarin vond hij 45 keer het net en gaf zestien assists. De landstitel veroverde hij enkel in het seizoen 2018/19, toen de dubbel werd gehaald. Ook bereikte de ploeg toen de halve finales van de Champions League. Twee seizoenen eerder hij Dolberg een groot aandeel in het halen van de eindstrijd van de Europa League.

PreZero Arena

Bundesliga

24 januari 2023

20:30

Hoffenheim
VfB Stuttgart
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 januari 2023 19:31.

71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie