Dit is dé reden waarom Kökcü de hand van Tadic weigerde

Foto: Dit is dé reden waarom Kökcü de hand van Tadic weigerde

Vlak voor De Klassieker was het opmerkelijk te noemen dat Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü de hand niet schudde van Ajacied Dusan Tadic. Na vele speculaties denken Turkse media de ware reden achter het voorval te weten.

Turkse krant weet wat er speelde

Het weigeren van het schudden van de handen heeft volgens het Turkse Fanatik te maken met de recente zware aardbevingen in Turkije en Syrië. Om aandacht voor de ramp te vragen droegen de aanvoerders van de Eredivisie-clubs een speciale aanvoerdersband. Tadic was de enige die niet meedeed aan de actie, en dat was Kökcü niet vergeten.

Kökcü neemt dat de Ajax-aanvoerder kwalijk en besloot daarom diens hand niet te schudden. Op sociale media steunen de Turkse voetballiefhebbers die actie van de Feyenoorder. Tadic kwam na de bewuste wedstrijd in februari, waarin hij als enige geen Pray for Turkey & Syria-band droeg, nog wel met een statement op Instagram. Daarin schreef de Serviër onder meer dat de aardbevingen hem ‘diep geschokt’ hadden en dat hij meeleefde met alle slachtoffers en hun nabestaanden. Toch werd hem ook dat niet in dank afgenomen. 

Getergde Kökcü

Kökcü toonde zich na afloop van de 2-3 zege in de Johan Cruijff ArenA geïrriteerd richting de Amsterdammers, die beweerden over meer individuele klasse te beschikken en zichzelf daarom favoriet achtte tegen de koploper.

Maakt Kökcü de eerste goal tijdens Armenië-Turkije?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Snap je Kökcü als dit echt de reden is?

  • Zeker wel
  • Nee, gewoon de hand schudden
2427+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie