Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Dijkhuizen legt uit hoe het het geloof aanwakkert bij Excelsior-spelers

Foto: Dijkhuizen legt uit hoe het het geloof aanwakkert bij Excelsior-spelers

Excelsior lijkt na de 6-2 afstraffing tegen NAC Breda op weg naar de Keuken Kampioen Divisie. Trainer Marinus Dijkhuizen blijft echter geloof houden in een goede afloop. Hij haalde een historisch duel aan waar hij ooit zelf bij aanwezig was.

Excelsior moet enorme achterstand goedmaken tegen NAC Breda om in Eredivisie te blijven

Uiteraard gaat dit over het welbekende Champions League-treffen tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain.Er zijn genoeg gekke dingen gebeurd, we moeten de mogelijkheid die we nog hebben pakken. Ik ben zelf ooit aanwezig geweest bij Barcelona – Paris Saint-Germain. Die 6-1 na de 4-0 in Parijs. De bekende remontada. Volgens mij was het in de periode dat ik hier bij NAC ontslagen was. Ik had tijd om andere dingen te doen en via vrienden hadden we kaartjes voor die wedstrijd. Dat vergeet je nooit meer”, zegt Dijkhuizen in gesprek met Voetbal International.

‘Dat moet je elkaar wijs maken’

“Zulke wedstrijden ga je aanhalen, het geloof aanwakkeren, Excelsior heeft zelf wat wonderlijke ontsnappingen meegemaakt. Het is zaak elkaar wijs te maken dat het kan. Niet nu, niet morgen, eerst dit een plek geven, maar we hebben nog een paar dagen. Eerst de wonden likken, het weer over die corners hebben. Slapen gaat niet lukken, dit is balen, heel hard balen. En dan op naar onze remontada.”

Excelsior beleefde afgelopen dinsdag een off-day in Breda. Het probeerde de schade beperkt te houden, maar met negen man liep NAC in de slotfase uit tot een 6-2 overwinning. Zondagavond moet Excelsior in eigen huis met minimaal vier goals verschil winnen om degradatie af te wenden.

Zie je Excelsior echt nog een kans maken?

  • Ja, toch wel
  • Totaal niet
211+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie