Davy Klaassen goud waard voor ploeterend Ajax

Foto: Davy Klaassen goud waard voor ploeterend Ajax

Ajax won een weekje geleden met 0-13 van VVV-Venlo, maar had het zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA een stuk moeilijker tegen Eredivisie-hekkensluiter Fortuna Sittard. Er werd overigens wel ruim gewonnen door de Amsterdammers.

Dat ging echter met veel pijn en moeite, want de Limburgers kwamen verrassend genoeg op voorsprong in onze hoofdstad: Zian Flemming bleef op de been en zag George Cox vrijstaan, die op zijn beurt André Onana passeerde. De thuisploeg moest in de achtervolging, maar dat wilde aanvankelijk niet echt vlotten: de ploeg van coach Erik ten Hag creëerde bijna geen grote kansen, al had Jurgen Ekkelenkamp er best eentje kunnen maken.

Ajax had de arbitrage nodig om op gelijke hoogte te komen: scheidsrechter Siemen Mulder wees naar de stip na een lichte overtreding van Ben Rienstra op Lassina Traoré. Aanvankelijk werd de pingel nog gemist door Davy Klaassen, maar de middenvelder was er als de kippen bij en schoot raak uit de rebound. De man die Werder Bremen deze zomer verruilde voor zijn Amsterdamse jeugdliefde zorgde vlak voor rust ook hoogstpersoonlijk voor de 2-1.

Ten Hag greep in de rust in: Ekkelenkamp bleef achter in de kleedkamer en Quincy Promes kwam in het elftal. Ajax ging echter niet bepaald beter spelen. Het was Fortuna dat snel dicht bij de gelijkmaker was: Flemming miste de bal en botste tegen Onana, maar de leidsman vond het niet genoeg voor een strafschop. Invaller Brian Brobbey liet het doek vervolgens definitief vallen voor de Limburgers, hij maakte de 3-1. De 4-1 en 5-1 van Dusan Tadic en Promes (uit penalty’s) waren een bonus. In extremis maakte Cox nog de 5-2.

Scoreverloop: 0-1 (7′) G. Cox, 1-1 (32′) D. Klaassen, 2-1 (45′) D. Klaassen, 3-1 (74′) B. Brobbey, 4-1 (86′) D. Tadic, 5-1 (90′) Q. Promes, 5-2 (90′) G. Cox

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
393+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie