EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Daniëlle van de Donk: “Ik voel me ontzettend dom’

Foto: Daniëlle van de Donk: “Ik voel me ontzettend dom’

Daniëlle van de Donk voelt zich dom. De Nederlandse middenveldster is namelijk geschorst voor de WK-kwartfinale tegen Spanje en dat was volstrekt onnodig. In de achtste finale tegen Zuid-Afrika (2-0) ondernam ze een wilde tackle en wist ze gelijk genoeg. “Ik voel me ontzettend dom.”

Reactie geschorste Daniëlle van de Donk na Nederland-Zuid-Afrika (2-0)

“Je wil niet geschorst zijn voor de volgende ronde en daar moet ik nu persoonlijk mee dealen”, zegt ze in een reactie aan de NOS. “Vandaag nog even treuren, maar daarna moet het klaar zijn. Ik hoop er vanaf de halve finale weer bij te zijn. Maar nu ben ik vooral trots op het team dat we door zijn. Ik ben geschorst tegen Spanje, de volgende moet dan opstaan.”

Opstaan deden we met z’n allen vroeg. De aftrap was om 4.00 uur ‘s nachts en ondanks een vroege voorsprong kon het spel de tv-kijker niet vermaken. “Het ging niet goed de eerste helft. We speelden tegen onszelf. In de rust heb ik net als een paar andere ervaren speelsters het woord genomen. In de tweede helft ging het al een stuk beter.” In die tweede helft kreeg Van de Donk ook een gele kaart. “Dan doe ik zelf nog een beetje dom en krijg ik nog geel ook. Toen ik de sliding aanging wist ik wel genoeg”, legt de middenveldster van Olympique Lyon uit. Ze was de hele wedstrijd bezig met maar geen gele kaart te krijgen. “Hele tijd was ik aan het nadenken. Ik maakte daardoor ook gekke overtredingen, juist omdat ik niet die overtreding wil maken. En dan krijg je geel. Wat voel ik mij ontzettend dom.”

Vind jij Van de Donk dom?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
728+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie