Cynische Slot: “Als je van dít Feyenoord kan winnen, dan moet je wel heel goed zijn”

Foto: Cynische Slot: “Als je van dít Feyenoord kan winnen, dan moet je wel heel goed zijn”

Feyenoord ging donderdag op zure wijze onderuit tegen AS Roma. Dat vond ook de teleurgestelde trainer Arne Slot, die zijn collega José Mourinho gelijk moest geven. “Voetbal gaat niet om de schoonheid van het spelletje, maar om winnen.”

Gefrustreerde Slot

De oefenmeester verscheen met grote teleurstelling voor de camera van ESPN en verklaarde waarom hij in de verlenging kwaad een flesje water naar de grond smeet. “Er kwam een beetje frustratie naar boven dat je wéér van Roma verliest.”

Dat hij (Slot, red.) en Mourinho niet de grootste vrienden zullen worden bleek ook wel na afloop van het duel toen de Portugees een sneer uitdeelde aan de Nederlander. “Je weet hoe zulke dingen gaan in de Italiaanse media en hoe Mourinho zijn spelers op scherp zet. Hij vond dat ik wat vaker naar Roma moest kijken, in plaats van alleen naar Napoli en Manchester City. En daar heeft hij misschien gelijk in, want zijn team heeft vandaag op een geweldige manier gestreden. Want als je van dít Feyenoord kan winnen, dan moet je wel heel goed zijn.”

Slot vond dat hij zijn spelers niet veel kon verwijten. “Met 70.000 mensen op de tribunes hebben we een geweldige wedstrijd gespeeld. Het is misschien wat kort door de bocht, maar ik denk dat de wereldkampioen (Paulo Dybala, maker van de 2-1, red.) ons met een geweldige actie de das om doet. In de 89ste minuut… dan ben je er heel dichtbij. Ook als je nog eens met zo’n mooie goal bent teruggekomen.”

Mourinho leert Slot de les

De oefenmeester zag wel dat zijn ploeg het lastiger had in de tweede helft. “De tweede helft verliep in fases moeilijk. We kregen ontzettend veel vrije trappen, corners en andere gekkigheden tegen. Daardoor hebben we echt moeten verdedigen. Maar ik heb ons tussendoor ook geduldig aan de bal zien spelen, rustig en van kant naar kant. Maar ja, Mourinho zal mij leren dat voetbal niet om de schoonheid van het spelletje gaat, maar om winnen. Ik kan hem niet anders dan gelijk geven. Niet dat ik die les nodig had, want dat wist ik wel.” Slot zag ook dat de Italianen van geen opgeven wilden weten. “We hebben het op onze manier geprobeerd. Maar Roma heeft ontzettend veel karakter getoond door zo terug te komen. Ik vond het dan ook nog best knap dat wij het in de eindfase van de verlenging nog aan het proberen waren. Ik had ook niet het idee dat wij op waren.”

Slot keek ondanks de uitschakeling terug op een geslaagde Europese campagne, maar trok ook een wrange conclusie. “Elke Feyenoorder en zeker de jongens mogen erg trots zijn op hoe wij ons Europees gepresenteerd hebben. We hebben een keer met 6-0 en 7-1 gewonnen, en ook hier bleven we overeind. We hebben heel goed aan de bal gespeeld, maar dat is niet voldoende. Het gaat om, juist, winnen.”

Is Slot een toptrainer?

  • Ja, absoluut
  • Hij is een toptrainer in wording
  • Nee, hij wordt overschat
368+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie