‘Cultuur van vingertje wijzen in Ajax-selectie’

Foto: ‘Cultuur van vingertje wijzen in Ajax-selectie’

Na de matige eerste seizoenshelft is het erg onrustig bij Ajax, ook binnen de selectie. Dat schrijft Voetbal International vandaag. De basis voor de interne onrust werd gelegd door werkweigeraars tijdens de afgelopen transferzomer.

Antony, Mohammed Kudus en Edson Álvarez probeerden een vertrek te forceren. Ook Lisandro Martínez clashte keihard in de catacomben van de Arena. Hij en Antony vertrokken uiteindelijk naar Manchester United. “Bij andere spelers wekte dat weer irritatie op en het waren de eerste scheuren in de selectie, die door de teleurstellende prestaties steeds groter werden”, weet VI, dat over ‘een cultuur van vingertje wijzen’ rept in de Ajax-spelersgroep.

Oudgedienden Dusan Tadic en Daley Blind zouden al hun ongenoegen over de zomernieuwelingen geuit hebben, waar die nieuwelingen – en ook enkele jonkies – zelf vinden dat ze niet genoeg kansen krijgen van Alfred Schreuder. “Routiniers presteren ondermaats, de jongere spelers zien dat en bespreken dat ook met elkaar, terwijl spelers, zoals Jurriën Timber en Edson Alvarez, die vorig seizoen nog een hoog niveau haalden, zichtbaar met zichzelf stoeiden.”

Schoonmaak Ajax

In de winter gaat Ajax shoppen, voorspelt het medium tot slot. “Spelers die geen inbreng meer hebben op het veld, of als stoorzenders fungeren in de kleedkamer, worden richting de uitgang begeleid.” Onder meer Ocampos (terug naar Sevilla) en de buiten de boot gevallen Blind staan op de nominatie om te vertrekken.

Wordt Ajax landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wordt Ajax kampioen?

  • Ja
  • Nee
510+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie