‘Bundesliga-club meldt zich bij PSV voor verdediger’

Foto: ‘Bundesliga-club meldt zich bij PSV voor verdediger’

Dat er betreft de achterhoede van PSV nog een hoop gaat veranderen, is inmiddels wel duidelijk. Niet alleen inkomend (Zeno Debast? Miles Robinson? Sergiño Dest?), maar ook uitgaand speelt er een en ander. Zo heeft FSV Mainz interesse getoond in Phillipp Mwene.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

FSV Mainz wil Phillipp Mwene terughalen

Volgens het Eindhovens Dagblad zijn de Duitsers concreet voor Mwene, die in juli 2021 nog transfervrij van Mainz naar Eindhoven trok. Inmiddels zou PSV ruim een miljoen euro aan de 29-jarige Oostenrijker willen verdienen. “Mwene stelde zeker niet teleur en was in meerdere wedstrijden waardevol. Met PSV won hij vijf prijzen: drie keer de Johan Cruijff Schaal en twee keer de KNVB-beker”, somt clubwatcher Rik Elfrink op.

Naar verluidt ziet Mwene zelf een terugkeer naar Mainz, waar hij drie jaar heeft gespeeld, wel zitten, omdat onder trainer Peter Bosz zijn kans op speeltijd niet erg groot is. In de officiële wedstrijden van dit seizoen kwam hij nog niet in actie; naast Jordan Teze lijkt ook Shurandy Sambo boven hem te staan in de pikorde.

Vervanging

Toch wil PSV hem pas verkopen als er een goede vervanger in huis is: door de blessures van bijvoorbeeld Mauro Junior en Fredrik Oppegard zijn die er momenteel niet (Mwene geldt ook als speler voor de linkerkant). Het verklaart de interesse in Dest, die PSV van FC Barcelona wil huren met optie tot koop.

Moet PSV Mwene laten gaan?

  • Ja
  • Nee
547+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie