Borussia Dortmund houdt sleutelspeler binnenboord

Foto: Borussia Dortmund houdt sleutelspeler binnenboord

Borussia Dortmund doet zeven wedstrijden voor het einde van het competitieseizoen nog altijd volop mee voor de Duitse landstitel. Achter de schermen is het bestuur ondertussen hard bezig om aankomend voetbaljaar opnieuw een sterke selectie op de been te brengen.

Brandt belangrijke kracht

De topclub komt daarbij met goed nieuws, want Julian Brandt blijft de komende jaren bij de club. De aanvallende middenvelder stapte in 2019 over van Bayer Leverkusen en ontwikkelde zich in Dortmund tot een van de vaste basiskrachten van het team. Dit seizoen staat voor hem de teller op 22 basisplekken en drie invalbeurten in de Bundesliga, waarin hij achtmaal scoorde en vier assists gaf.

Voor zijn club was het dan ook duidelijk dat het Brandt moest behouden. Aangezien hij een contract had tot medio 2024, zocht Borussia Dortmund echter eveneens naar duidelijkheid. Wanneer de Duitser namelijk zijn contract niet wilde verlengen, kon het uitsluitend deze zomer nog geld op hem verdienen.

Langer verblijf in Dortmund

Zover hoefde het echter niet te komen, want Brandt en Borussia Dortmund sloten een deal tot de zomer van 2026. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat de 26-jarige middenvelder nog altijd in een groeiproces zit en de komende jaren een belangrijke bijdrage kan leveren aan de titelstrijd in de Bundesliga.

Pakt Borussia Dortmund dit seizoen de landstitel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Pakt Borussia Dortmund de komende drie jaar een keer de landstitel?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie