EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Borst richt zich tot ‘enorme eikel’: “Overweeg excuses”

Foto: Borst richt zich tot ‘enorme eikel’: “Overweeg excuses”

Hugo Borst heeft zijn column voor het Algemeen Dagblad gebruikt voor excuses aan Wout Weghorst. De columnist was in het verleden vaak kritisch op de Oranje-international, maar na de EK-wedstrijd tegen Polen (1-2) klinkt er een ander geluik.

Hugo Borst maakt voorzichtige draai richting Wout Weghorst

“Ik overweeg je mijn excuses aan te bieden”, schrijft Borst in zijn AD-column. “Ik schets je de setting van zondagmiddag. In de radiostudio roep ik ‘neeeeee’ als ik hoor dat je aanstalten maakt om in te mogen vallen tijdens Polen-Nederland. Tegenover me wordt gegrinnikt. Er zit voetbalkennis: Leonne Stentler en Ibrahim Afellay duiden de eerste wedstrijd van Oranje op dit EK.”

Borst vervolgt: “Ik steek als de microfoons uit staan de hele riedel weer af over je. Ik zeg Leonne en Ibi, het is nu een uur na de wedstrijd die jij deed kantelen, dat ik je een enorme eikel vind. Ik offreer ze het totaalpakket waarom jij eikelwaardig zou zijn. Dat je altijd zo ontroerd bent als het volkslied speelt – met je hand op je hart, als een patriottistische Zuid-Amerikaan, gatverdamme.”

Oranje-spits haalt zijn gram

In zijn column komen alle kritiekpunten aan de orde. Zelfs het woord ‘wappie’ valt. “Ik zie ze denken, Leonne en Ibi tegenover me: waar maak je je druk om, Hugo? En uiteraard, als je invalt en de bal ligt er twee minuten later in – de winnende goal – schieten ze onbedaarlijk in de lach, net als Henry Schut naast me. Terecht. Ik speelde met vuur. Tegen Canada en IJsland deed je hetzelfde: invallen en in no time scoren. Daar heb je patent op.”

“Ik blijf, bleef, blijf, bleef maar hangen in mijn ergernissen en vooroordelen”, zo concludeert Borst. “Geef me nog twee poulewedstrijden en ik denk dat een noodzakelijk sorry volgt, Wout. Je trouwe volger Hugo.”

Een sterke column van Borst?

  • Ja
  • Nee
624+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie