België heeft EK-zege binnen, groep E razend spannend

Foto: België heeft EK-zege binnen, groep E razend spannend

België heeft op zaterdagavond eindelijk zijn felbegeerde eerste zege gepakt op het EK 2024. Tegen Roemenië kwamen de Rode Duivels héél erg snel op voorsprong via Youri Tielemans, waarna ze nog een hele hoop kansen kregen. Die gingen er echter allemaal niet in, waardoor het opvallend spannend bleef. Tot het late doelpunt van Kevin De Bruyne.

De Bruyne en Tielemans bezorgen Rode Duivels overwinning

Onze zuiderburen wisten wat ze moesten toen tegen ‘zwakke broeder Roemenië’ (althans, dat won maar mooi wel van Oekraïne) en na 74 seconden spelen was het al raak: Romelu Lukaku legde de bal terug en Tielemans schoof het leer tegen de touwen. België nam echter geen genoegen met ‘slechts’ 1-0 en bleef maar aanvallen.

Én de Rode Duivels kregen kansen, heel veel kansen zelfs, via onder anderen Lukaku, Dodi Lukebakio, Jérémy Doku. Steeds maar weer ging het echter mis en het werd in de tweede helft wel heel pijnlijk voor Lukaku. Die zag tegen Slowakije twee doelpunten afgekeurd worden en in Keulen was het op zaterdagavond opnieuw raak. De bonkige spits werd weggestoken door De Bruyne en haalde de trekker (met succes) over, maar opnieuw werd zijn treffer afgevlagd.

Zo werd het dus toch nog (onnodig) spannend en de Roemenen begonnen ook meer en meer aan te dringen. Dat betekende echter ook dat er heel veel ruimte kwam te liggen voor Belgische tegenstoten en één daarvan mondde uit in een goal: De Bruyne maakte aan al dat billenknijpen een einde.

Spanning en sensatie

Toch blijft het razend spannend in groep E. Alle deelnemers: België, Roemenië, Slowakije én Oekraïne staan namelijk op drie punten, waardoor we een mooie apotheose tegemoet gaan op de laatste speeldag.

Scoreverloop: 1-0 (2′) Y. Tielemans, 2-0 (80′) K. De Bruyne

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie