“Bazoer geeft een andere dimensie aan onze opbouw”

Foto: “Bazoer geeft een andere dimensie aan onze opbouw”

Het perspectief van Riechedly Bazoer bij AZ is in een paar maanden volledig veranderd. Vorig seizoen kwam de 26-jarige Utrechter totaal niet aan bod, terwijl hij nu zijn kans grijpt centraal in de verdediging.

Bazoer grijpt kans in de verdediging

Als middenvelder kreeg Bazoer de afgelopen jaargang nauwelijks de kans van Pascal Jansen. Door de aanhoudende blessure van Bruno Martins Indi, het vertrek van Sam Beukema, en de interesse in Pantelis Hadziadiakos kreeg de 6-voudig international de mogelijkheid als centrumverdediger. “Ik wilde Tijjani (Reijnders, red.) en Milos (Kerkez, red.) ook graag houden, maar daar heb je niet altijd invloed op. Daarnaast zijn we heel breed bezet centraal achterin, alleen is niet iedereen beschikbaar”, zei de trainer in aanloop naar de return tegen Santa Coloma.

“Wij houden van risico”

Bazoer greep in de voorbereiding zijn kans in de defensie. “We hebben in eerste instantie duidelijk gemaakt dat Riechedly voor het middenveld kwam, maar daar heeft hij niet heel veel kunnen spelen. Hij heeft enorm veel kwaliteiten en ik ben blij dat hij die nu laat zien achterin”, aldus Jansen, die de rol van de inschuivende Bazoer uitlegt. “Wij houden van risico. Hij geeft een andere dimensie aan onze opbouw. Daar ben ik heel blij mee. Hij denkt anders dan de jongens die daar in het verleden hebben gespeeld. Daardoor krijg je een hele andere dynamiek.”

AZ wil zich donderdag plaatsen voor de play-offs van de Conference League. In Andorra werd een zeer moeizame 0-1 zege behaald. “Het was niet een wedstrijd waar ik van genoten heb. We waren niet onszelf die wedstrijd. Als je ons een beetje kent, dan is het best vreemd dat je zo’n wedstrijd te zien krijgt. We hebben het een en ander rechtgezet dit weekend, maar dat is voor ons nog niet genoeg”, besloot Jansen, die verwees naar de overtuigende 4-1 tegen Go Ahead Eagles bij de startvan de Eredivisie.

Nooit meer weghalen daar?

  • Klopt, dit kan hij echt goed
  • Kan ook op het middenveld
262+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie