Bassey speelt Klassieker: “Het wordt vijandelijk”

Foto: Bassey speelt Klassieker: “Het wordt vijandelijk”

Calvin Bassey speelt zondagmiddag zijn allereerste Klassieker als speler van Ajax. De verdediger kan hierbij putten uit zijn periode bij Rangers FC, waar hij de beladen duels met Celtic speelde.

“De spanning en de opbouw naar zo’n wedstrijd is ongelooflijk”, vertelt Bassey tegenover Ajax TV. “In dat soort duels gaat het in de eerste vijftien minuten niet om tactiek, maar om passie. Het gaat erom wie honderd procent wil geven. Je voelt de spanning van de fans, dus je voelt jezelf ook een beetje een fan. Op dat soort momenten geef je net wat meer.”

Bassey is de afgelopen tijd meermaals aangesproken over Feyenoord-uit. “Mensen hebben het er de hele week over. Als je fans tegenkomt op straat zeggen ze dat we ze moeten pakken, dat we ze moeten verslaan. Dat geeft je motivatie.” Hij sprak er ook met teamgenoten over. “Met Steven Berghuis en Dusan Tadic bijvoorbeeld. Ze zeiden dat het net als de Old Firm was. Zij zijn geen fan van ons, wij niet van hen. Het wordt vijandelijk.”

De zomeraankoop van Ajax heeft ondanks de recente prestaties alle vertrouwen in zijn team. Of hij de fans van Feyenoord vreest? “Misschien is er de eerste keer dat je zo’n wedstrijd speelt wat meer druk. Maar daarna weet je wat het betekent om in zo’n wedstrijd te spelen. Je weet wat er van je verwacht wordt. En het zal voor mij wel meevallen, ik versta toch niet wat ze zeggen.”

Scoort Bassey in De Klassieker?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Ajax winnen in De Kuip?

  • Ja
  • Nee
475+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie