Barcelona loopt rood aan tegen treiterend Getafe

Foto: Barcelona loopt rood aan tegen treiterend Getafe

FC Barcelona is zondagavond meteen tegen puntenverlies aangelopen in LaLiga. De Spaanse kampioen kwam in de eerste speelronde niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Getafe, dat daarmee werd beloond voor een discutabel optreden.

Spaanse kampioen loopt meteen averij op

In Nederland heeft Getafe vooral een reputatie opgebouwd vanwege de Europa League-wedstrijden tegen Getafe in 2020. Zo’n drieënhalf jaar later is er weinig veranderd bij de Spaanse club. Ook tegen FC Barcelona deed de ploeg van trainer Pepe Bordalas er alles aan om het bloed onder de nagels vandaan te halen bij Frenkie de Jong en consorten.

FC Barcelona kreeg voor rust een aantal mogelijkheden om tot scoren te komen. Zo had de bezoekende club de pech dat de bal na een klutssituatie op de paal eindigde, maar voor de rest was men behoorlijk onmachtig tegen het ouderwets felle Getafe.

Stoppen slaan door bij Raphinha

Kort voor het rustsignaal nam de irritatie de overhand bij Raphinha. Het getreiter van Getafe leidde tot een klap van de Braziliaan richting Gastón Álvarez, waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt voelde om een directe rode kaart te tonen. Met tien man werd de opdracht voor de Catalanen dus nóg zwaarder.

In de tweede helft bleef het vooral een vechtwedstrijd. Barcelona werd geholpen door het feit dat Getafe-speler Jaima Mata óók rood zag (tweemaal geel), maar een beslissing bleef uit in het Coliseum Alfonso Pérez. Trainer Xavi kreeg na commentaar op de arbitrage zelfs ook nog rood.

FC Barcelona dacht in extremis nog wel aan een strafschop. De dramatisch fluitende scheidsrechter werd door de VAR naar de kant gehaald, maar in plaats daarvan constateerde hij hands aan Catalaanse zijde en dus werd de bal niet op de stip gelegd.

Moet er harder worden opgetreden tegen dit soort teams?

  • Ja
  • Nee
355+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie