Arveladze droomt en doet open sollicitatie naar oude club

Foto: Arveladze droomt en doet open sollicitatie naar oude club

Shota Arveladze sluit niet uit dat hij binnen een aantal jaren terugkeert in de Nederlandse competitie. De oefenmeester zou namelijk dolgraag eindverantwoordelijke zijn in de Eredivisie, zo vertelt hij aan Voetbal International.

Lange voetballoopbaan van Arveladze

De Georgiër heeft als voetballer een lange loopbaan achter de rug. Eind jaren ’90 kwam Arveladze bij Ajax terecht en ontwikkelde hij zichzelf in vier seizoenen razendsnel. Het resulteerde in een overstap naar Glasgow Rangers, waarna nog avonturen bij AZ en Levante volgden. In 2008 sloot hij zijn loopbaan in Spanje af.

Terugkeer als trainer in Eredivisie

Arveladze kreeg in Alkmaar direct de kans om assistent te worden en rolde zo het trainersvak in. De voorbije jaren stond hij onder meer aan het roer bij Kayserispor, Kasimpasa, Trabzonspor, Maccabi Tel Aviv, Pachtakor Tasjkent en Hull City. De vijftigjarige Arveladze wil in de huidige periode van zijn leven graag terugkeren naar Nederland.

“Ik heb tot nu toe nog niet de aanbiedingen gehad waar ik op in wilde gaan”, vertelt Arveladze, die momenteel zonder club zit. “Ik heb veel in Turkije gewerkt en vorig seizoen nog in het Championship bij Hull City, maar nog nooit in Nederland. Ik heb in Nederland in het verleden twee aanbiedingen gehad van AZ, maar toen werkte ik al ergens anders en dat wilde ik niet opgeven.”

“Tijdens mijn carrière als voetballer heb ik natuurlijk veel van mijn oud-trainer Louis van Gaal opgestoken. Het lijkt me zeker leuk om eens in Nederland te werken en daar te werken volgens de Nederlandse School. Lekker aanvallend voetbal, jonge spelers ontwikkelen en succes met elkaar hebben.”

Zou Arveladze goed bij AZ passen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
1564+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie