Arteta tegengesproken door van commissie

Foto: Arteta tegengesproken door van commissie

Arsenal verloor op zaterdagavond met 1-0 van Newcastle United. Het doelpunt van The Magpies kwam ietwat discutabel tot stand, maar werd wel goedgekeurd door de scheidsrechter. Na afloop van de wedstrijd reageerde Mikel Arteta op deze beslissing en hij was witheet over de situatie. De zogehete Premier League’s Key Match Incidents-panel spreekt de uitspraken van Arteta tegen. De scheidsrechter heeft juist gehandeld in de ontmoeting tussen Newcastle en Arsenal.

‘Wedstrijd had met twintig man moeten eindigen’

Na aanleiding van de openlijke kritiek van Arteta zijn er een aantal momenten in de wedstrijd van afgelopen weekend onder de loep genomen. Er werd naar drie dingen gekeken rondom het enige doelpunt van de wedstrijd. Zo werd er gekeken of de bal niet echt over de achterlijn was geweest, verder werd er gekeken of er een overtreding werd gemaakt bij een luchtduel én uiteindelijk is er onderzocht of Anthony Gordon niet buitenspel stond. De meerderheid heeft uiteindelijk besloten dat het doelpunt correct is toegekend aan Newcastle.

Dit incidenten-panel bestaat uit vijf personen die allemaal kunnen stemmen over beslissingen in wedstrijden. In dit panel zitten drie voormalig spelers of trainers, een persoon vanuit de Premier League én iemand vanuit de Engelse scheidsrechtersbond. Vier leden van de commissie steunde de scheidsrechter. De mening van Arteta die hij tijdens zijn tirade openlijk vertelde wordt dus zeker niet door iedereen gedeeld.

Naast het doelpunt is er ook nog gekeken naar twee andere momenten. De commissie geeft aan dat Kai Havertz én Bruno Guimarães een rode kaart hadden moeten krijgen tijdens deze wedstrijd. Beide spelers mochten echter op het veld blijven staan van de scheidsrechter en de VAR.

De commissie zit ernaast

  • Ja, Arteta heeft helemaal gelijk
  • Nee, Arteta zeurt gewoon omdat hij heeft verloren
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie