Argentijnse goalie Martínez onthult geheim van WK-strafschop

Foto: Argentijnse goalie Martínez onthult geheim van WK-strafschop

Emiliano Martínez heeft een opvallende onthulling gedaan over de strafschoppenreeks van Argentinië tegen Frankrijk in de WK-finale. De extraverte Argentijnse goalie wist namelijk al hoe Paulo Dybala zou gaan scoren nadat hij zelf een Franse pingel had gestopt.

Martínez over penalty’s Argentinië

In een Premier League-podcast met oud-topspits Ian Wright verklapt Martínez waarom de penaltyserie tegen Frankrijk zo verliep. De Franse doelman Hugo Lloris kon zich niet onderscheiden en hield niets tegen. De Aston Villa-keeper viel daarentegen op. Niet alleen vanwege zijn opvallende gedrag, maar vooral door het stoppen van een strafschop in die WK-finale.

De sterren van die eindstrijd Kylian Mbappé en Lionel Messi hadden hun pingel benut toen Kingsley Coman aantrad. Martínez koos de goede hoek en begon daarna een showtje op te voeren. Hij hoefde daarna niet eens te kijken hoe Paulo Dybala diens penalty zou gaan nemen. Want dat wist hij al: door het midden. “Ik had namelijk tegen al mijn ploeggenoten gezegd: zodra ik de eerste penalty pak, moet de volgende van ons recht door het midden schieten.”

Psycholoog Martínez komt met theorie

“Die gedachte van mij komt voort uit lessen psychologie, die ik jaren heb gevolged”, legt Martínez uit. “Doordat je de eerste strafschop stopt, komt de druk namelijk vol op de andere keeper te staan. Dus gaat hij sowieso duiken. Keepers willen er niet dom uitzien in een WK-finale. Maar dat is het wel als je in het midden blijft staan en de bal alsnog de hoek ingaat.”

Geniale theorie van Martínez?

  • Ja
  • Nee, wat een oelewapper
207+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie