Ancelotti reageert op grootste vraagstuk richting finale: “Wie er gaat spelen?”

Foto: Ancelotti reageert op grootste vraagstuk richting finale: “Wie er gaat spelen?”

Richting de Champions League-finale van Real Madrid tegen Borussia Dortmund is de keeperskwestie het grootste discussiepunt. Kiest trainer Carlo Ancelotti voor de van een zware blessure teruggekeerde Thibaut Courtois of Andriy Lunin, die de Belg uitstekend verving?

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti moet een keeper aanwijzen voor de Champions League-finale

In een zeer solide seizoen van Real is de plek onder de lat qua invulling één van de minst stabiele posities gebleken. Courtois liep al snel een zware knieblessure op, en werd in eerste instantie vervangen door Kepa Arrizabalaga. Nadat de Spanjaard een licht kwetsuur opliep moest Ancelotti een beroep doen op Andriy Lunin. Dat vulde de Oekraïner uitstekend in, al keepte Kepa af en toe ook nog een duel na zijn terugkeer. Courtois heeft inmiddels het revalidatieproces door lopen en maakte zijn rentree. Maar wie keept er in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen?

‘Ze verdienen het allebei’

“Ze verdienen het allebei om de finale te spelen”, vertelde Ancelotti op de persconferentie over de keuze tussen Courtois en Lunin. “Lunin heeft het geweldig gedaan toen Courtois geblesseerd was, maar we kennen allemaal de kwaliteiten van Courtois. Ik ben er nog niet over uit wie gaat spelen. Ik ben nu wel benieuwd naar jullie debatten over wie moet spelen, ik ga er met interesse naar luisteren”, lachte de Italiaan.

Hoe bereidt hij zich zelf voor op de eindstrijd op 1 juni. “De succesvolle trainer kreeg ook de vraag hoe zijn finaledag van zaterdag eruit gaat zien. “Ik eet graag zalm, broccoli en pasta. Daarna een uurtje siësta, als het kan… Dan ga ik nadenken over de wedstrijd en komen de zenuwen. Daarna een teambespreking en dan gaat mijn hartslag al wat omhoog. Die blijft dan tussen de 110 en 120 en als de wedstrijd begint heb ik weer mijn normale hartslag”, aldus Ancelotti.

Voor wie zou jij kiezen?

  • Courtois
  • Lunin
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie