Ajax-watcher prijst ‘gouden greep’ Brobbey

Foto: Ajax-watcher prijst ‘gouden greep’ Brobbey

Ajax heeft een uitstekende zet gedaan door Brian Brobbey in januari op huurbasis aan de selectie toe te voegen. Die conclusie trekt Freek Jansen na de uitwedstrijd tegen AZ (2-2).

Brobbey maakte in Alkmaar op fraaie wijze de 0-1. “Het was een geweldig doelpunt, met Taylor die hem wegstak en hoe hij hem afmaakt: heel koel”, stelt Jansen op de website van Voetbal International. “Hij was sterk aan de bal. Ze kregen hem moeilijk van de bal af. De manier waarop hij zich vandaag weer liet zien, laat zien dat het een gouden greep is geweest om hem te huren in de winterstop. Het is voor Ajax te hopen dat hij er niet uitligt.”

“Je merkt hoe belangrijk hij is voor het spel van Ajax”, aldus Jansen, die ook Dusan Tadic van grote waarde vond. “Het pakte lange tijd op een goede manier uit. Ik vond Tadic op tien echt heel goed spelen. Aan de zijkant merkte je toch dat zijn rendement hoog was, maar zijn spel was niet altijd meer even overtuigend. Als hij centraal staat, kan hij wat meer zwerven en zijn ruimtes zoeken. Dan is hij in de combinatie heel belangrijk.”

Titel lonkt

Ajax heeft nog altijd vier punten voorsprong op PSV, dat niet wist te winnen in De Kuip. Jansen: “Ondanks dat het spel heel moeizaam en stroperig is, heb je sinds de winterstop één keer verloren van Go Ahead Eagles en één keer gelijkgespeeld bij AZ. Verder heb je in competitieverband alles gewonnen. Daar is niets op aan te merken, dus ik snap dat ze op basis daarvan vertrouwen hebben.”

TIP: Wint Ajax van Heerenveen? De odd is 1.15!

Eens?

  • Ja
  • Nee
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie