‘Ajax is door die transfers PSV toen voorbij gestreefd’

Foto: ‘Ajax is door die transfers PSV toen voorbij gestreefd’

Dinsdagavond staat voor Ajax de belangrijke Champions League-confrontatie tegen Napoli op het programma. De Italianen wisten beide groepsduels tot nu toe te winnen, terwijl de Amsterdammers onderuit gingen tegen Liverpool. Een goed resultaat is dan ook noodzakelijk voor Ajax om uitzicht te houden op de volgende ronde. Oud-Ajacied en voormalig Napoli-speler Amin Younes denkt echter dat Ajax voor een loodzware opgave staat.

Younes geeft in een gesprek met De Telegraaf aan dat hij Napoli als favoriet ziet. “Beide clubs zijn me even lief, maar op basis van de aanwezige kwaliteiten schat ik Napoli op dit moment hoger in en ik denk dat zij de beste kans maken om te winnen.” De huidig FC Utrecht-speler zegt uit te kijken naar het duel. “Dit is een wedstrijd waar ik naar uitkijk. Een wedstrijd tussen twee voormalige clubs van me, twee clubs met een hele grote historie, die ook nog eens mooi voetbal spelen. Dit is een heel interessant affiche. Daar zet ik de televisie zeker voor aan.”

Ajax

De aanvaller stelt dat zijn periode bij Ajax goed is geweest voor zijn ontwikkeling. “Het is al wel een tijd geleden, maar Davy Klaassen en de teammanager Herman Pinkster ken ik nog uit die periode. Leuk om te zien hoe goed Ajax het al een aantal seizoenen doet, ook in de Champions League.” Volgens Younes heeft Ajax de juiste stappen gezet in de laatste jaren om PSV voorbij te streven. “Toen ik er speelde, had PSV een neuslengte voorsprong met spelers als Depay. Ajax had toen een heel jonge ploeg met veel talent. Ik denk dat ze het heel goed hebben gedaan door jongens als Daley Blind en Dusan Tadic terug naar Nederland te halen in combinatie met de geweldige generatie die ze toen hadden met Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.”

De Utrecht-aanvaller vindt dat Napoli een sterk elftal heeft en verwacht dan ook veel van de wedstrijd tegen Ajax. “Ze zijn heel stabiel. Ze staan niet voor niks zowel in Italië als in de Champions League bovenaan. Het is leuk om naar Napoli te kijken. Italiaanse teams spelen vaak heel fysiek voetbal, maar de filosofie van Napoli komt wel in de buurt bij die van Ajax. Ik zie Napoli als de Italiaanse club met een speelwijze die de Nederlandse voetbalideeën het meest benadert. Ze willen aanvallen en verzorgd voetbal spelen. Daarom belooft het een leuke wedstrijd te worden.”

TIP: Wint Napoli van Ajax? Verdrievoudig je inzet bij Unibet!Is Napoli de favoriet tegen Ajax?

  • Ja, Napoli is de favoriet
  • Nee, Ajax is de favoriet
  • Het wordt gelijk vanavond
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie