Ajax-huurling maakt veel indruk met doelpunt en assist

Foto: Ajax-huurling maakt veel indruk met doelpunt en assist

Francisco Conceição heeft zich zaterdagavond flink laten gelden bij FC Porto. De Ajax-huurling was in het treffen met Vitória Guimarães goed voor een goal en een assist.

Conceição steelt de show bij Porto

Porto had het in deze uitwedstrijd zeker niet makkelijk. Na 17 minuten opende André Silva de score namens de gastheren. Vervolgens nam Conceição zijn ploeg bij de hand. De aanvaller gaf de laatste pass bij de gelijkmaker van Zaidu Sanusi. Na een uur spelen maakte Conceição zelf de beslissende treffer. Hij krulde de bal met een geplaatst schot langs de keeper.

Eerste basisplaatsen

De huurperiode bij Porto is desondanks nog geen groot succes voor Conceição. Eerder kwam hij nog niet tot doelpunten of assists. De voorbije periode krijgt de Portugees wel meer speelminuten, met drie basisplaatsen op rij. In de Champions League moest hij het tot dusver doen met vier korte invalbeurten.

In de zomer van 2022 haalde Ajax Conceição voor 5 miljoen euro op bij Porto. Hij moest het vaak doen met een reserverol in Amsterdam en kwam er nooit echt lekker in. In de voorbereiding richting het huidige seizoen leken er kansen te liggen op de rechtsbuitenpositie, maar koos hij toch voor een (tijdelijke) terugkeer naar zijn oude ploeg. Hij heeft bij Ajax nog een langdurig contract tot medio 2027.

Zie je hem nog doorbreken bij Ajax?

  • Ja, heeft hij de kwaliteiten voor
  • Nee, dat gaat 'm niet worden
628+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie