Ajax bevestigt komst Albert Luque

Soccernews

[img align=left]uploads/logo ajax.jpg[/img]Ajax en Newcastle hebben officieel een akkoord bereikt over de transfer van Albert Luque naar Amsterdam. De Spaanse aanvaller heeft vandaag een contract getekend bij Ajax dat loopt tot medio 2010.

Feyenoord en PSV waren de twee andere Nederlandse clubs die interesse hadden in Albert Luque maar Ajax trok aan het langste eind. Luque werd op 11 maart 1978 geboren in Spanje en begon zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van FC Barcelona. In 1998 ging hij over naar Real Mallorca, het seizoen daarop werd hij verhuurd aan Málaga CF. In 2002 maakte Luque zijn debuut voor het Spaanse nationale elftal, waarvoor hij tot nu toe 17 maal uitkwam.

Luque maakte tijdens het WK in 2002 en het EK in 2004 deel uit van de Spaanse selectie. In 2002 maakte hij eveneens de overgang naar Deportivo La Coruña. Voor deze club speelde hij in totaal 101 wedstrijden in de Primera División en maakte hij daarin 26 doelpunten. In 2005 maakte Luque de overstap naar Newcastle United.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie