Ajax-aankoop heeft opvallende kwaliteit: “Belachelijk goed”

Foto: Ajax-aankoop heeft opvallende kwaliteit: “Belachelijk goed”

Ajax-supporters gaan waarschijnlijk genieten van nieuwkomer Anton Gaaei. Volgens Stef de Bont, de tijdelijke clubwatcher van Voetbal International, is de Deense rechtsback een aanwinst.

De Bont ziet Gaaei als aanwinst

“Een van de grootste talenten in Scandinavië op die positie”, zo concludeert De Bont namens Voetbal International. “Dit is zo’n jongen die ze in de ArenA graag zien. Een back die er constant overheen gaat en voorzetten geeft. Hij kan ook als een malle rennen. Vooral aan de bal is hij heel behendig.”

De Bont stelt dat zijn offensieve kwaliteiten geen toeval zijn. “Hij is een buitenspeler die is omgeturnd tot back. Hij heeft één seizoen als vleugelverdediger gespeeld, en dat heeft hij erg goed gedaan.” Verdedigend kan het nog wel beter, zo concludeert de VI-journalist. Een specifieke kwaliteit? “Hij kan belachelijk goed ingooien. Een inworp rondom het zestienmetergebied van de tegenstander is een soort hoekschop.”

Sánchez is de klos

Volgens De Bont is de komst van Gaaei in zekere zin wel ‘opmerkelijk’. “Sánchez staat nog onder contract. Al lijkt hij wel onder weg naar FC Porto. Die jongen is gekomen met een bepaald perspectief. Sánchez is een jongen die zich door zou ontwikkelen. Die doen ze nu na een jaar al van de hand. Vervolgens kopen ze een nieuwe back (Gaaei, red) voor een soortgelijk bedrag, maar met een heel andere karakter. Gaaei is een heel ander type voetballer.”

Gaat hij een sensatie worden bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
2909+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie