Afellay laat zich uit over ‘onbegrijpelijk’ ontslag El Ghazi

Foto: Afellay laat zich uit over ‘onbegrijpelijk’ ontslag El Ghazi

FSV Mainz 05 verscheurde afgelopen week het contract van Anwar El Ghazi. De buitenspeler kwam in opspraak vanwege het plaatsen van pro-Palestijnse berichten en werd daardoor door de Bundesliga-club op straat gezet. Onterecht vind Ibrahim Afellay, die niets begrijpt van het besluit van Mainz.

Afellay begrijpt beslissing Mainz over El Ghazi niet

Aan tafel bij Studio Voetbal laat Afellay zich enigszins geïrriteerd over de kwestie uit. “Ik vind het wel gek, ja. Hij heeft zich allereerst positief uitgesproken over het feit dat iedereen gelijk is. Hij is tegen antisemitisme, islamofobie en onderdrukking. Daar heeft hij zich over uitgesproken. Hij heeft zich daarover uitgesproken en aangegeven hoe hij die uitspraak bedoelt. Andere mensen interpreteren dat anders.”

Mainz was niet de enige Duitse club die te maken kreeg met afwijkende meningen over het conflict in het Midden-Oosten. Ook Noussair Mazraoui raakte in opspraak bij Bayern München, maar der Rekordmeister zette, ondanks felle kritiek van buitenaf, de rechtsback niet uit de selectie.

Afellay vindt het dan ook onbegrijpelijk dat Mainz zo rigoureus heeft ingegrepen. “Wat heeft deze jongen nou verkeerd gezegd? Hij heeft ook gezegd hoe hij het geïnterpreteerd heeft. Als je ziet hoe dat bij Mazraoui is opgelost bij Bayern München… hij heeft zich ook daarover uitgesproken. Dat hij tegen alle vormen van haat is.”

Begrijp jij dat Mainz El Ghazi op straat heeft gezet?

  • Ja, logische beslissing
  • Nee, onbegrijpelijk
673+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie