“Aan de bal is hij echt de beste van Ajax”

Foto: “Aan de bal is hij echt de beste van Ajax”

Aan trainer Alfred Schreuder komende midweek weer de lastige keus wie hij op gaat stellen in de voorhoede van Ajax. Ralf Seuntjens zou Dusan Tadic passeren, zo vertelt hij in Veronica Offside.

“Als je niet presteert, ga je er na een paar wedstrijden uit. Ik ben van mening dat je momenteel met Bergwijn, Brobbey en Kudus voorin moet gaan spelen. Dan heb je snelheid en intensiteit in het drukzetten. Dat maakt het voor de rest van het team wat makkelijker.” Toch blijft Tadic bijna altijd staan. “Ik spreek soms mensen die er contacten hebben en die zeggen dat hij echt goed traint, dus daar valt niets op aan te merken. Hij is op de training nog een van de betere spelers, dus misschien dat het oordeel daarover wordt gegeven. Uiteindelijk gaat het om statistieken en daarin levert hij nog niet wat hij geleverd heeft.”

Daley Blind

Andy van der Meyde breekt verder nog een lans voor Daley Blind. “Er wordt veel over Daley Blind gezegd, maar ik denk dat hij in de opbouw heel belangrijk is. Aan de bal is hij echt de beste van Ajax, maar hij heeft de snelheid niet meer. Misschien moet hij (Alfred Schreuder, red.) een ander systeem gaan spelen, zodat hij op het middenveld terechtkomt. Je hebt hem echt nodig.”

Wim Kieft besluit: “Daley Blind is nooit veel sneller geweest. In het aanvallende spel van Ajax, waarbij je heel veel aan de bal komt en zeker in Nederland niet heel veel hoeft te verdedigen, is hij hartstikke goed. Maar op het moment dat hij in zijn zwakte moet gaan spelen, dan is hij enorm kwetsbaar. Dat is altijd zo geweest met Daley Blind.”

Zou jij Tadic passeren?

  • Ja
  • Nee
1959+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie