Ziyech baalt: ‘Zo dichtbij, maar net niet’

Foto: Ziyech baalt: ‘Zo dichtbij, maar net niet’

Marokko was op het WK in Qatar de grote sensatie. De Leeuwen van de Atlas bereikten verrassend genoeg de halve finale van het eindtoernooi. Een prestatie waar Marokko trots op mag zijn volgens Hakim Ziyech, die ook altijd nog wel baalt dat de finale niet werd gehaald.

Bewonderenswaardig Marokko

Ziyech vertelt in gesprek met Vogue dat het Marokkaans elftal heel wat los heeft gemaakt, waarbij onder meer gewezen wordt naar de feestvreugde tussen de spelers en hun moeders. “Wij hebben laten zien hoe je met ouders om moet gaan. Ik denk dat dat mensen heeft geraakt. Ik zag een teamgenoot die zijn moeder op haar voorhoofd kuste, dat zijn de mooiste beelden van het hele WK.”

De moeder van de Chelsea-speler ontbrak, maar die kaart was volgens Ziyech ook niet haalbaar. “Ze is al aardig op leeftijd, veel mensen werden ziek daar. Dat wilde ik haar niet aandoen. Ik wil haar graag nog een tijdje bij me houden.”

Teleurgestelde Ziyech

Marokko haalde op knappe wijze de halve finale, maar moest daarin wel zijn meerdere erkennen in Frankrijk. “Het is een grote mijlpaal, maar het voelt ook als een teleurstelling. We zaten bij de laatste vier. We waren zo dichtbij en dan halen we de finale net niet.”

Voor Ziyech voelt het nog altijd als een kans die is blijven liggen. “Voor de buitenwereld was het: we hebben dit nog nooit bereikt en iedereen is heel blij. Maar als je op het veld staat, gaat het om een ding: winnen. En dat hebben we niet gedaan.” De spelmaker stelt dat het te maken heeft met de topsportmentaliteit. “Uiteindelijk wil je zo veel mogelijk prijzen winnen. Ik heb er al een aantal, maar dit is de grootste prijs die je kunt winnen.”

Moet Ziyech komende zomer Chelsea verlaten?

  • Ja, absoluut
  • Nee, hij moet gewoon zijn contract daar uitdienen
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie