Zahavi: “Geen excuses, iedereen moet top zijn tegen Ajax”

Foto: Zahavi: “Geen excuses, iedereen moet top zijn tegen Ajax”

PSV focust zich eerst op de return tegen Leicester City vanavond, maar aanstaande zondag wacht ook al de bekerfinale, Spits Eran Zahavi heeft daar bijzonder veel zin in, zo vertelt hij aan Voetbal International.

De Israëliër is groot fan van het bekertoernooi. “Je moet steeds top zijn, anders lig je eruit. Uiteindelijk blijven de beste twee over en die mogen in de finale uitmaken wie de sterkste is. Dat vind ik mooi. Het is heel speciaal om de beker te winnen. Het is bovendien niet alleen een heel belangrijke wedstrijd voor ons, maar voor de gehele club en onze fans. De twee beste clubs van Nederland in de finale, mooier wordt het niet.”

Ajax

Ook het spelen tegen Ajax bevalt Zahavi wel. “Ik heb een paar mooie doelpunten gemaakt tegen hen, maar – op de Cruijff Schaal na – niet van hen gewonnen. Steeds was het spannend. Het zijn zeer veeleisende wedstrijden waarin door beide teams keihard wordt gevochten.”

Bij PSV is het momenteel rustiger binnenskamers, maar dat zegt de aanvaller weinig. “Excuses tellen niet. Wij zijn er inmiddels aan gewend om zondag-donderdag-zondag te spelen. Bij ons hebben heel veel jongens veel minuten gemaakt, dus hebben we allemaal ritme. Bovendien spelen we thuis tegen Leicester en hoeven we niet te reizen. Geloof me, we zullen er klaar voor zijn. Dit is een finale. Geen excuses, iedereen moet top zijn tegen Ajax.”

Titelstrijd

In de competitie lijkt Ajax de strijd in het voordeel te beslissen, al geeft Zahavi niet op. “Ajax heeft het de afgelopen weken moeilijk gehad en steeds bijna punten verspeeld. Wij stonden er meestal wel. Maar wij moeten niet meer naar hen kijken en er ieder duel staan. Dan wordt het echt nog spannend. Als zij een fout maken, moeten wij die afstraffen.”

De odds: winst PSV 3.80 – verlenging 3.70 – winst Ajax 1.80

Zahavi gaat scoren zondag

  • Eens
  • Oneens
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie