‘Xavi Simons slaat met vuist op tafel’

Foto: ‘Xavi Simons slaat met vuist op tafel’

Xavi Simons wil koste wat kost vertrekken bij Paris Saint-Germain. Volgens ‘transfergoeroe’ Fabrizio Romano heeft de jonge international van het Nederlands elftal inmiddels met de vuist op tafel geslagen in het Parc des Princes.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Xavi Simons tegen Paris Saint-Germain: ik wil weg’

Romano maakt via zijn account op het sociale medium X bekend dat Simons de clubleiding van PSG formeel op de hoogte heeft gesteld van zijn vertrekwens. ‘Key detail‘ daarbij is dat het hoe dan ook gaat om een transfer op huurbasis, omdat de Parijzenaren hun groeibriljantje (nog) niet definitief willen verkopen. Dat heeft weer te maken met een clausule in zijn contract, waardoor een fiks percentage van de transfersom voor PSV zou zijn.

Overigens noemt de ‘transfergoeroe’ óók twee mogelijke bestemmingen: RB Leipzig, waar Xavi het voorbije seizoen actief was, en Bayern München zouden al een lijntje uitgegooid hebben naar het management van de Nederlander.

Doelpunt tegen Frankrijk

Simons leek Oranje gisteren de overwinning te bezorgen tegen Frankrijk op het EK, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Denzel Dumfries. Na het laatste fluitsignaal meldde de jongeling zich in de mixed zone: “De VAR is de nieuwe technologie van het voetbal. Daar kan je gewoon niets aan doen. Ik kan veel zeggen, maar het gaat niet veranderen. Nu is het doorgaan.”

Hij vond het Nederlands elftal wel wat ‘slordig’: “Het kan altijd beter, maar we moeten ook trots zijn op elkaar. Uiteindelijk zijn het details die een wedstrijd kunnen beslissen. Op het moment dat we snel balverlies hadden, was het misschien niet verstandig. Maar ik ben blij dat het team tot het laatste moment heeft gestreden.”

Past hij bij Bayern München?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1014+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie