Witte rook uit Heerenveen: rots in de branding verlengt aflopend contract

Foto: Witte rook uit Heerenveen: rots in de branding verlengt aflopend contract

Pawel Bochniewicz en sc Heerenveen gaan samen de toekomst in. De 27-jarige Poolse verdediger verlengt zijn contract tot medio 2026 bij de Friese club. Dit maakte de Eredivisionist maandag bekend via de officiële kanalen.

Eerder dit seizoen waren Bochniewicz en Heerenveen er mondeling al uit, om een nieuwe verbintenis aan te gaan. Maandag werden daadwerkelijk de handtekeningen gezet. Hiermee voorkomt de huidige nummer acht dat de stopper aan het eind van het seizoen transfervrij de deur uitloopt. In de zomer van 2020 kwam Bochniewicz bij Heerenveen terecht, dat hem oppikte bij het Poolse Górnik Zabrze. Verder kwam de tweevoudig international – die al op jonge leeftijd naar Italië verkaste – uit voor Reggina, Granada en Udinese.

Betrouwbare en solide verdediger

Technisch manager is erg blij dat Bochniewicz behouden blijft voor Heerenveen. “Pawel is een betrouwbare en solide verdediger die voor de nodige stabiliteit zorgt en niet snel in paniek raakt. Na zijn vervelende blessure heeft hij zich redelijk snel weer naar het niveau geknokt waar we op gehoopt hadden. We vertrouwen erop dat hij bij sc Heerenveen zich nog meer zal ontwikkelen als speler, als mens en één van de steunpilaren van het elftal zal blijven.”

Bochniewicz liep aan het begin van het seizoen 2021/2002 een kruisbandblessure op waardoor hij heel de jaargang niet in actie kon komen. Dit seizoen knokte de verdediger zich terug in de basis, en miste slechts vier minuten van de maximale speeltijd in 22 Eredivisie-duels. Bij afwezigheid van Sven van Beek droeg hij ook de aanvoerdersband.

Houdt Heerenveen de nul tegen RKC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zit hij goed bij Heerenveen?

  • 100%
  • Kan misschien nog een niveautje hoger
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie