EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Wijnaldum verwacht ‘magisch moment’ met Oranje

Foto: Wijnaldum verwacht ‘magisch moment’ met Oranje

Georginio Wijnaldum geniet ervan om weer bij het Nederlands elftal te zijn. Tegenover Veronica stelt de middenvelder dat hij voor zichzelf een belangrijke rol ziet weggelegd.

Terugkeer Wijnaldum bij Oranje

Ondanks zijn huidige loopbaan in Saudi-Arabië besloot Ronald Koeman om Wijnaldum bij de selectie te halen. De hoofdtrainer werkte in een eerdere periode bij het Nederlands elftal met hem samen en heeft er vertrouwen in dat hij veel kan brengen, mits hij fit genoeg is om te spelen.

Wijnaldum gaat met vertrouwen naar het toernooi en vergelijkt de situatie met die tijdens het WK van 2014. “Met deze groep kan er ook iets magisch gebeuren”, stelt hij. “Dit team is wel hechter dan de ploeg op het WK in 2014. Dat groeide tien jaar geleden gedurende het toernooi, maar ik hoop dat dat nu nog meer kan groeien bij ons.”

De voetballer kan zich nog precies het moment herinneren dat Oranje een hecht collectief is geworden. “Toen we hier met Koeman begonnen kwalificeerden we ons twee jaar niet, dus kwam van binnenuit dat we elkaar moesten helpen. Toen is het heel hecht geworden en ook gebleven.”

Veranderde rol in Nederlands elftal

Hoewel hij weet dat zijn rol is veranderd dan opzichte van het verleden, probeert hij vooral om zijn grootste krachten te gebruiken. “Ik probeer mezelf te zijn en te helpen waar ik kan. Dat doe ik altijd, meer doe ik niet. Jongens praten met mij over situaties binnen en buiten het veld.”

Liesbeth van Dijk voorspelt EK-kampioen

Is Wijnaldum goed genoeg voor Oranje?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie