EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Wijnaldum verbaasd: “Geen idee waarom Van Gaal dat toeliet”

Foto: Wijnaldum verbaasd: “Geen idee waarom Van Gaal dat toeliet”

Georginio Wijnaldum is met zijn 33-jarige leeftijd een van de ervaren spelers in de selectie. In gesprek met Nu.nl denkt hij onder meer terug aan zijn tijd onder Louis van Gaal.

Opvallende werkwijze Van Gaal

Van Gaal maakte tijdens het wereldkampioenschap van 2014 volop gebruik van hem. Wijnaldum speelde een goed toernooi en slaagde er met het Nederlands elftal in om de halve finale te bereiken. Wat de middenvelder destijds vooral opviel, was de manier waarop de oefenmeester met de selectie omging.

“Niet normaal, zoveel vrije tijd als we dat toernooi kregen van Van Gaal. Een paar uur voor de wedstrijd tegen Spanje mocht de familie nog even langskomen in het spelershotel. Daar was ik zo blij om. Geen idee waarom Van Gaal het toeliet, maar het pakte wel goed uit”, stelt hij in het interview.

Wijnaldum over band met Koeman

Tegenwoordig heeft Ronald Koeman bij Oranje de touwtjes in handen. Ondanks het feit dat Wijnaldum in Saudi-Arabië voetbalt, besloot de trainer hem bij de selectie te halen. Volgens de voetballer komt dat allerminst door de persoonlijke band die hij met Koeman heeft. Sterker nog: dat zou hij nog geen eens willen.

“Privé is de band goed met Koeman, dat zal altijd zo blijven. Maar dat geeft mij niet de garantie dat ik ga spelen. Dat wil ik ook niet. Sportief moet het professioneel en eerlijk zijn. Het probleem is dat veel mensen het door elkaar halen. Alsof iemand je opstelt omdat je een goede band hebt.”

Is Wijnaldum nog altijd goed genoeg voor Oranje?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
356+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie