Wijnaldum: “Dan was Feyenoord zéker in beeld gekomen”

Foto: Wijnaldum: “Dan was Feyenoord zéker in beeld gekomen”

Georginio Wijnaldum koos afgelopen zomer voor Al-Ettifaq. Een keuze die veel ophef veroorzaakte, maar de 33-jarige middenvelder kon naar eigen zeggen niet anders. Hij legt dat uit aan Voetbal International.

Georginio Wijnaldum legt zijn keuze voor Al-Ettifaq uit

“Of ik in mijn keuze meenam dat die transfer weleens het einde van mijn interlandcarrière had kunnen betekenen? Dat niet. Voor mij was de keuze heel makkelijk, want ik kon gewoon nergens anders naartoe. PSG hield een vraagprijs aan die andere clubs niet wilden betalen. Misschien hebben ze het op die manier opgezet, denkend dat de Saudi’s dat bedrag wél zouden willen betalen.”

Wijnaldum probeerde nog voor elkaar te krijgen dat hij transfervrij – of in ieder geval voor een lager transferbedrag – weg kon komen bij PSG. “Maar dat wilde de club absoluut niet. Dus ik had maar twee opties: naar Saudi-Arabië gaan en weer wedstrijden spelen of bij PSG blijven en een jaar níét spelen.”

‘Dan was Feyenoord zéker in beeld gekomen’

Als PSG hem transfervrij had willen laten gaan, had Feyenoord zeker kans gemaakt, zegt Wijnaldum verder. “Dan was Feyenoord zéker in beeld gekomen. Dat was toen al het geval, met de vraag of ik dat zou willen. Maar die optie heb ik snel losgelaten. Toen ik hoorde hoeveel ik moest gaan kosten en dan nog mijn salaris erbij… Dan had ik gigantisch veel moeten inleveren. Dat wilde ik op dat moment niet. Dan heeft het geen zin meer daar verder nog aan te denken.”

Het doet Wijnaldum geen pijn dan enkel Al-Ettifaq 10 miljoen euro voor hem over had. “Het was een gevolg van de situatie waarin ik zat en daar kon ik niks aan doen. In het voorgaande seizoen was ik bij AS Roma lang geblesseerd geweest. Als er dan zo’n hoog bedrag wordt gevraagd, snap ik wel dat de meeste clubs dat niet willen betalen. Je club bepaalt dat en dan hoef je ook niet teleurgesteld te zijn, vind ik.”

Geloof jij dat Feyenoord een serieuze optie voor Feyenoord zelf was?

  • Ja
  • Nee
119+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie