Waarom draagt Memphis Depay een hoofdband?

Foto: Waarom draagt Memphis Depay een hoofdband?

Memphis Depay houdt tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland de gemoederen flink bezig. De aanvaller draagt sinds de oefencampagne een zweetband en kan sindsdien opnieuw rekenen op een hoop kritiek. Maar waarom heeft de Oranje-aanvaller die band eigenlijk om zijn hoofd?

SN legt uit waarom Memphis Depay een hoofdband draagt

Ronald Koeman stond tijdens het eerste oefenduel met Canada verbaasd langs de zijlijn. Waar Memphis in de warming-up nog geen haarband om zijn hoofd heen had, kwam hij plotseling het veld op met een witte band. Het bleek een voorbode te zijn voor een nieuwe look die hij aan de buitenwereld wilde laten zien. Voor Koeman was het naar eigen zeggen reden om een nachtje te slapen en na te denken over hoe hij met de situatie zou omgaan.

Waar de bondscoach het uiteindelijk besloot te accepteren en het belangrijker vond dat Memphis op het veld goed zou presteren, kreeg hij in de media volop vragen. Memphis stelde na de tweede oefenwedstrijd, tegen IJsland: “Het helpt wel met zweet, daarom heet het ook een zweetband. Daarnaast staat het me mooi. Mijn vriendin vindt het mooi bij me staan, geweldig. Het is een nieuwe look, who cares? Ik voel me er goed bij.”

Woorden ‘who cares’ maken onbegrip groter

Om nog maar een signaal naar de buitenwereld af te geven, koos Memphis ervoor om aan de achterkant van zijn band die twee Engelse woorden te laten borduren. Op de voorkant is het cijfer ’10’ te zijn, wat verwijst naar zijn rugnummer. Ook dat leverde discussies op, maar het lijkt Memphis weinig te schelen. De voetballer voelt zich er doorgaans goed bij om wat op te vallen, zo liet in het verleden het voorval met zijn hoed al zien.

SN legt uit

In SN legt uit duidt SoccerNews ingewikkelde voetbalzaken op een heldere manier. Korte, duidelijke stukken waardoor jij in één keer op de hoogte bent van wat er speelt. Data, schema’s, of (gekke) vragen? SN legt uit geeft antwoord. Heb jij een vraag voor SN legt uit? Mail naar [email protected]!

Had Koeman de haarband van Memphis moeten verbieden?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
684+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie