Voorspelling: weet Barcelona zich te herpakken tegen Real Betis?

Foto: Voorspelling: weet Barcelona zich te herpakken tegen Real Betis?

Met nog maar zeven wedstrijden te spelen in La Liga loopt de Spaanse voetbalcompetitie op zijn einde. Barcelona leek fluitend naar de titel te gaan, maar de laatste weken begint de motor te haperen bij de ploeg. Tegenstander Real Betis zit ondertussen in een strijd om Europees voetbal met Villarreal, Athletic Bilbao, Osasuna en Rayo Vallecano. Voor beide ploegen is dit dan ook een zeer belangrijke wedstrijd. Wie weet deze topper te winnen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Barcelona – Real Betis.

Barcelona: teaminfo en vorm

De ploeg van Xavi Hernández begon weergaloos aan dit seizoen. Barcelona leek alleen maar te kunnen winnen. Na 27 speelrondes in de Liga had Barcelona pas acht verliespunten, daardoor leek de ploeg zeker te zijn van de titel. In de laatste vier competitiewedstrijden pakte Barça echter slechts vier punten, waardoor de concurrentie dichterbij kon komen. Real Madrid wist hier niet echt van te profiteren aangezien de ploeg zelf ook wat wedstrijden verloor. De voorsprong van de Catalanen bedraagt nog altijd elf punten, maar als Barcelona deze matige vorm doortrekt kan het nog spannend gaan worden in de competitie.

Om een goed signaal te geven aan de concurrentie moet er dan ook van Real Betis worden gewonnen. Dit wordt nog een lastige opgave. In het midweekse programma van de competitie werd er namelijk met 2-1 verloren van Rayo Vallecano. Door doelpunten van Álvaro García en Fran García kwam Rayo op een verrassende voorsprong. Uiteindelijk wist Robert Lewandowski nog wat terug te doen, maar dit was te laat om nog een punt over te houden aan deze wedstrijd. In het duel tegen Rayo moest Barcelona het doen zonder aanvoerder Sergio Busquets, Andreas Christensen, Sergi Roberto en Ousmane Dembélé. Zeker Busquets en Christensen werden gemist door de ploeg. De Deense verdediger heeft niet de reputatie van een topverdediger, maar stiekem lijkt hij dat toch te zijn. In de zeven wedstrijden die Barcelona dit seizoen niet wist te winnen was Christensen vier keer niet van de partij. Als hij er niet bij is verliest Barcelona vaker dan normaal.

Doordat Sergio Busquets tegen Rayo geschorst was moest Frenkie de Jong als ‘zes’ spelen. Ondanks dat De Jong een speler is met de kwaliteiten om die rol goed in te vullen, lijkt niemand bij Barcelona het zo goed te kunnen doen als Busquets. Voor Xavi zal het daarom erg prettig zijn dat zijn oud-ploeggenoot weer beschikbaar is tegen Betis. Met Busquets op het middenveld is er rust in de ploeg van Xavi aangezien hij als verdeelstation nauwelijks fouten maakt en het tempo van de wedstrijd dicteert. Daarnaast kan Gavi of Pedri een linie verder naar voren als Busquets weer terug is. Barcelona speelde de beste wedstrijden onder Xavi met een middenvelder als linksbuiten om het middenveld te versterken.

Robert Lewandowski begon fantastisch aan het seizoen, maar sinds het WK had hij moeite om het net te vinden. De laatste weken lijkt hij weer iets beter in vorm te komen. Hij was in de laatste vijf competitiewedstrijden namelijk direct betrokken bij vier doelpunten.

Robert Lewandowski scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Real Betis: teaminfo en vorm

Betis begon goed aan het seizoen en leek lang mee te doen om een plek bij de eerste vier van Spanje. De laatste maanden verspeelde de ploeg veel punten waardoor Real Sociedad nu zes punten voorstaat. Met nog zeven speelrondes is dit nog overbrugbaar, maar Betis lijkt eerder achterom te moeten kijken. Momenteel staat de ploeg vijfde en daarmee heeft de club recht op de Europa League volgend seizoen. Villarreal, Athletic Bilbao, Osasuna en Rayo Vallecano staan allemaal binnen zes punten van Betis. De komende wedstrijden zijn dus erg belangrijk voor Los Verdiblancos, de ploeg heeft nog een kans op Champions League maar kan ook zomaar buiten de boot vallen en volgend jaar helemaal niet in Europa uitkomen.

In de laatste vijf competitiewedstrijden wist Betis slechts vier punten te pakken. Zo werd er verloren van Atlético Madrid (1-0), Cádiz (0-2) en Osasuna (3-2). In de midweekse speelronde nam Betis het op tegen Real Sociedad en deze wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Eigenlijk moet Betis dus stunten tegen Barcelona om een goede uitgangspositie voor de Europese tickets te behouden. Daarnaast heeft Betis, vergeleken met de directe concurrenten, het moeilijkste programma in de Liga. Er moet namelijk nog worden gespeeld tegen Bilbao, Rayo, Sevilla, Valencia en dus Barcelona.

Het spel van trainer Manuel Pellegrini is erg verzorgd. De ploeg moet het echt hebben van de geniale ingevingen van spelmakers Nabil Fekir en Sergio Canales. Het probleem dit seizoen is dat beide spelers vaak met pijntjes rondlopen en dus niet mee kunnen doen. Fekir heeft zijn kruisband gescheurd en zien we dit seizoen niet meer terug, hierdoor moet Canales eigenlijk voor de meeste kansen zorgen. De Spaanse middenvelder kan dit uitstekend, maar de tegenstander weet nu ook precies wie er moet worden gedekt. Een van de problemen bij Betis is dus de voorhoede. Borja Iglesias is met twaalf doelpunten de topscorer van de ploeg, maar daarna volgt Canales met vier treffers. De club scoort simpelweg te weinig doelpunten om de top vier echt aan te vallen.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Dit seizoen namen de twee ploegen het al twee keer eerder tegen elkaar op. In La Liga wist Barcelona met 1-2 te winnen door doelpunten van Lewandowski en Raphinha. Daarnaast speelde de twee teams ook al tegen elkaar in de halve finale van de Spaanse Supercup. Deze wedstrijd eindigde in de reguliere speeltijd in een 1-1 gelijkspel. Daardoor moest er dus verlenging aan te pas komen, maar na 120 minuten stond het 2-2 waardoor er een penaltyserie plaatsvond. Betis miste twee penalty’s, waardoor Barcelona de halve finale wist te winnen.

Wedtip Barcelona – Real Betis

Beide ploegen steken niet in de beste vorm de laatste weken. Toch hangt er voor beide clubs veel af van dit resultaat. Barcelona kan de titel zo goed als binnenhalen terwijl Betis dan een grote stap zet richting Europees voetbal. Beide ploegen missen een aantal spelers door blessures en zijn de laatste tijd kwetsbaar achterin. Barcelona en Betis lijken momenteel erg aan elkaar gewaagd te zijn. Daarom de tip: wedden op ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 5.35 bij Circus.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie