Voorspelling: kan Napoli de vorm herpakken tegen Juventus?

Foto: Voorspelling: kan Napoli de vorm herpakken tegen Juventus?

Met nog acht competitiewedstrijden te spelen en veertien punten voorsprong lijkt de titel van Napoli vrij zeker in Italië. Dit weekend neemt de ploeg uit Napels het in een topwedstrijd op tegen Juventus. De Oude Dame lijkt terug van weggeweest in de Serie A. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Juventus – Napoli.

Juventus: teaminfo en vorm

Begin dit jaar kreeg Juventus vijftien punten in mindering van de Serie A, hierdoor zakte de ploeg uit de top van de competitie en leek Europees voetbal voor volgend seizoen er niet meer in te zitten. De club ging in hoger beroep en lijkt, voor nu, aan het langste eind te hebben getrokken. Juventus wist de zaak te winnen en heeft de vijftien punten weer teruggekregen, waardoor de club nu derde staat in de competitie.

Lazio staat nu twee punten voor op Juventus en de club heeft drie punten voorsprong op AS Roma. Doordat Juve deze punten terug heeft gekregen heeft de ploeg dus een reuzensprong gemaakt. De Champions League voor volgend seizoen lijkt hiermee weer een zekerheid te zijn geworden.

Momenteel komt Juventus uit in de Europa League. Sporting Lissabon werd in de kwartfinale verslagen door de ploeg uit Turijn. De eerste wedstrijd wist Juventus met 1-0 te winnen en uit, in Portugal, eindigde de wedstrijd in 1-1 waardoor de ploeg zich plaatste voor de halve finale tegen Sevilla. Er is dus succes in Europa en de ploeg heeft veel punten teruggekregen in de competitie, maar toch gaat niet alles top bij Juventus. In de Serie A werden de laatste twee wedstrijden tegen Lazio Roma (2-1) en Sassuolo (1-0) namelijk verloren. Met Napoli treft Juventus een nieuwe sterke tegenstander in een korte tijdsperiode.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Napoli: teaminfo en vorm

Het leek een lange tijd een onklopbare machine te zijn. Napoli bleef winnen in Europa én Italië, maar de laatste weken zakt het iets weg bij de ploeg van Luciano Spalletti. Het begon begin april allemaal tegen AC Milan. Deze wedstrijd werd vrij verrassend met 4-0 verloren in de Serie A. Op het eerste oog leek dit een slippertje van Napoli, maar het was het begin van een mindere periode. In de Champions League nam Napoli het daarna ook twee keer op tegen Milan. In deze wedstrijden werd er met 1-0 verloren en met 1-1 gelijkgespeeld tegen AC Milan. Hiermee viel de Europese droom van de Napolitanen in duigen.

Na de nederlagen tegen Milan werd er afgelopen speelronde in de Serie A ook gelijkgespeeld tegen degradatiekandidaat Hellas Verona. De grote kracht van Napoli was het sterke middenveld, maar Milan wist de code te kraken en andere teams volgen nu. Spalletti moet zijn ploeg aanpassen aangezien de concurrentie nu weet hoe je Napoli voor de voeten moet lopen.

Ondanks dat de tegenstanders nu weten hoe je Napoli kan bespelen lijkt de ploeg nog altijd de titel te gaan pakken. Met nog acht wedstrijden te spelen is de voorsprong van veertien punten eigenlijk niet meer te overbruggen, tenzij we de komende weken iets wonderbaarlijks gaan zien.

Tegen Juventus kan Napoli goed laten zien dat de ploeg het nog niet verleerd is en zich verder kan ontwikkelen na tegenslagen. Spalletti zal in deze topwedstrijd geen gebruik kunnen maken van Giovanni Simeone, Amir Rrahmani, Mário Rui en Matteo Politano. Op de bank van Napoli zitten goede vervangers, maar met Rrahmani, Rui en Politano vallen er wel twee á drie basisspelers weg.

Victor Osimhen scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Begin dit jaar werd Juventus gedeclasseerd door Napoli in de Serie A. De ploeg uit Napels wist namelijk met 5-1 te winnen van De Oude Dame. Khvicha Kvaratskhelia was met een doelpunt en twee assists de man van de wedstrijd, terwijl topscorer Victor Osimhen er ook twee inschoot. In de edities daarvoor ging het eigenlijk erg gelijk op tussen de twee teams. Het valt op dat de thuisploeg bijna altijd deze wedstrijd weet te winnen, in 2019 won voor het laatst de uitploeg deze ontmoeting.

Wedtip Juventus – Napoli

Beide clubs waren deze week nog actief in een Europese competitie, waardoor de spelers van Napoli en Juventus allebei nog een beetje moe zullen zijn. Toch moet er worden gevoetbald op de zondag. Napoli zal willen winnen om de titel nog meer veilig te stellen én om te laten zien dat de ploeg het niet verleerd is. Juventus kan in de strijd om de tweede plaats deze punten goed gebruiken. Tip: wedden op ‘Napoli wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.63 bij Unibet.

Napoli wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
23+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
28+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
11+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
86+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
56+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
154+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
245+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
808+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
278+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
59+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
99+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
286+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
214+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
144+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
248+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
491+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
34+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
25+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie