Verrassing voor Koeman in EK-selectie Oranje?

Foto: Verrassing voor Koeman in EK-selectie Oranje?

Bruno Martins Indi heeft een terugkeer in het Nederlands elftal nog niet uit zijn hoofd gezet. De verdediger van AZ hoopt zich dit seizoen in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman. Een plek bij de EK-selectie zou volgens Martins Indi dan ook een ultieme bekroning zijn.

Ambitieuze Martins Indi mikt op EK met Oranje

Martins Indi stond lang aan de kant met een bovenbeenblessure en moest daardoor een jaar vanaf de zijlijn toekijken. De verdediger heeft inmiddels zijn rentree gemaakt bij AZ en kwam de afgelopen weken regelmatig als invaller binnen de lijnen. “Nu is het zaak steeds meer wedstrijdritme op te bouwen”, vertelt Martins Indi in gesprek met Voetbal International. “Mijn balgevoel in de kleine ruimtes heb ik helemaal terug.”

De 36-voudig international zegt duidelijke doelen voor ogen te hebben. “Ik wil mijn basisplek bij AZ heroveren en mezelf blijven doorontwikkelen als speler en bijdragen aan de ambities van AZ en om de Champions League weer naar Alkmaar te brengen.” De verdediger durft zelfs nog een stapje verder te kijken. “Voordat ik geblesseerd raakte, werkte ik toe naar het WK in Qatar. Het lag in de lijn der verwachtingen dat ik de selectie zou halen. Dat is iets waar ik weer naartoe ga werken.” Daarmee zinspeelt Martins Indi op een terugkeer in Oranje.

EK geweldige bekroning voor Martins Indi

Ondanks zijn zware blessure is Martins Indi geenszins van plan om aan ambitie in te boeten. “Mijn hele carrière spreek ik hoge ambities uit. Het EK in Duitsland zou een geweldige bekroning zijn. Ook omdat het zou betekenen dat ik bij AZ minimaal mijn oude niveau weer heb gehaald. Dat moet de volgorde zijn.” Tegenover het weekblad geeft de oud-speler van onder meer Feyenoord en FC Porto aan dat het fijn is dat hij weer stippen aan de horizon kan plaatsen. “Ik ben weer voetballer. De kwaliteit in mij is er nog, ook de mindset is altijd gebleven en zelfs versterkt. What doesn’t kill you, makes you stronger: dat heb ik afgelopen jaar regelmatig tegen mezelf gezegd. Dat klopt helemaal, weet ik nu.”

Moet Martins Indi mee naar het EK?

  • Ja, past wel in de EK-selectie
  • Nee, Oranje heeft betere opties
725+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie