‘Verrassende nieuwe club voor Maurice Steijn’

Foto: ‘Verrassende nieuwe club voor Maurice Steijn’

Vitesse nam na de 1-3 nederlaag tegen sc Heerenveen afscheid van Philip Cocu. De Arnhemmers moeten dan ook op zoek naar een opvolger en Kenneth Perez denkt wel een geschikte kandidaat te weten om de hekkensluiter uit het slop te trekken. De voetbalanalist schuift Maurice Steijn naar voren als kandidaat, die recentelijk werd ontslagen bij Ajax.

Steijn goed met minder materiaal

Cocu diende zelf zijn ontslag in na de nederlaag tegen de Friezen, waardoor Vitesse op zoek moet naar een nieuwe trainer. Bij het ESPN-programma Dit was het Weekend stelt Perez wel een geschikte kandidaat te weten voor de trainersklus in Arnhem. “Misschien kan Maurice Steijn dit doen. Hij is gewend om het met minder goed materiaal te doen, daarmee heeft hij het goed gedaan. Met op papier goed materiaal niet helemaal.”

Volgens Kees Kwakman moet Vitesse serieus vrezen voor degradatie en zijn ‘alle ingrediënten’ daarvoor aanwezig. “Die selectie is niet op orde, daar missen ze echt wel iets. Het zat tegen Heerenveen ook wel tegen en ze hebben last van veel blessures. Het enige voordeel voor Vitesse is dat we op een derde van de competitie zitten, dus ze hebben nog wel even.”

Interne oplossing voor Vitesse?

Of Vitesse daadwerkelijk een trainer van buitenaf haalt is nog maar de vraag. Bronnen rondom de club melden dat de Arnhemmers ook kijken naar een interne oplossing, waarbij de namen van Edward Sturing, Theo Janssen, Chris van der Weerden en Nicky Hofs vallen als tijdelijke opvolger van Cocu.

Zou Steijn een geschikte kandidaat zijn voor Vitesse?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
17174+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie