Verbruggen looft Ajax-nieuweling: ‘Hele goede’

Foto: Verbruggen looft Ajax-nieuweling: ‘Hele goede’

Bart Verbruggen maakte tegen Polen een uitstekende indruk onder de lat bij Oranje. De goalie leeft dan ook met veel vertrouwen toe richting vrijdag, tegen Frankrijk.

Bart Verbruggen hamert op ‘zwakke punt’ Nederlands elftal

“De afgelopen duels had ik het gevoel dat we goed stonden. Het voelt solide, ik heb er veel vertrouwen in”, zegt Verbruggen dinsdag op de persconferentie. Tegen Polen incasseerde de goalie een doelpunt uit een corner. “Daar hebben we het over gehad met de staf en een aantal jongens. Daar gaan we aan sleutelen, zodat we niet nog meer goals tegenkrijgen uit een corner. Maar we moeten het niet te groot maken. We hebben ook veel corners en standaardsituaties wel goed verdedigd.”

Communiceren in een vol, luid stadion was lastig. “En het gaat allemaal ook heel snel. Het is een opeenvolging van situaties. De bal viel precies tussen Denzel Dumfries en Virgil van Dijk in. De corner van Polen was ook supergoed genomen. We gaan proberen het bij te schaven, zodat het toernooi niet meer gebeurt.”

Verbruggen over Kylian Mbappé en Jelle ten Rouwelaar

Of Kylian Mbappé vrijdag meedoet, maakt Verbruggen weinig uit. “Ze hebben een aantal heel goede aanvallers en een heel goed team. Mbappé is een supergoede speler waar we ons tegen moeten wapenen, maar we zijn voor niemand bang. Ik denk dat je als speler in de hoogst mogelijke competities wil spelen tegen de best mogelijke spelers. Het is leuk om jezelf daar tegen te wapenen. Ik heb vertrouwen in ons team, het staat verdedigend best wel goed de laatste wedstrijden.”

Tot slot steekt Verbruggen nog de loftrompet uit voor Jelle ten Rouwelaar, de nieuwe keeperstrainer van Ajax. Verbruggen werkte met hem samen bij NAC én Anderlecht. “Ik ben gaan werken met hem toen ik vijftien was en heb echt zoveel geleerd van hem over het keepersvak. Dat creëerde een hele goede en fijne band. Door die goede band hebben we heel vaak kunnen sparren over het keepersvak en wat ik goed vond aan hem was dat de samenwerking altijd van twee kanten kwam. Het was een super fijne en goede samenwerking en daar zal ik hem voor eeuwig dankbaar voor zijn. Ik weet zeker dat Ajax een hele goede heeft aan hem.”

Verbruggen is wereldtop

  • Eens
  • Oneens
319+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie