Verbazing om ‘Champions League-schandaal’

Foto: Verbazing om ‘Champions League-schandaal’

Manchester City won dinsdagavond met 3-0 van Bayern München. In de overwinning speelde Bernardo Silva een belangrijke rol. De aanvaller van City scoorde de 2-0, maar de vraag is of de Portugees toen nog wel op het veld had mogen staan. In de studio van RTL 7 waren de meningen verdeeld en ook op Twitter vonden velen dat de aanvaller rood had moeten krijgen.

Rood voor Silva?

Bij de tussenstand van 1-0 maakte Silva een grove charge van achteren op de benen van Bayern-speler Jamail Musiala. Arbiter Jesús Gil Manzano hield het bij geel en werd ook niet door de VAR naar de kant geroepen. Hedwiges Maduro vertelde in de studio van RTL 7 dat de Portugees daar geluk mee had. “Manchester City had wel geluk dat hij mocht blijven staan, want Silva had een vieze tackle in de tweede helft.”

Volgens Maduro was rood op zijn plaats geweest. “‘Er zijn heel veel scheidsrechters die hier gewoon rood voor geven, hij kwam daar goed weg. De bal is weg en hij komt even met een hoge tackle op de kuit. Ik zou zeggen: rode kaart.” Maduro vond het typerend dat Silva mocht blijven staan. “Daardoor scoort hij en beslist hij zelfs de wedstrijd.”

Ook Ron Vlaar was mening dat de Portugees rood had moeten krijgen. “Hoe hij de tackle inzet, dat is gewoon rood. Klaar.” Theo Janssen sprak het tweetal echter tegen. “Ik zou geel geven. Tegenwoordig gaat het ook om de impact. Dat is heel belangrijk en dat viel hier wel mee.”

Ook op Twitter vonden veel mensen het een rode kaart. Een greep uit de reacties:

Eindigt Manchester City tegen Leicester City in 2-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Was het een rode kaart?

  • Ja
  • Nee
241+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie