Veltman over Ajax: “Ik vond het wel heftig om te zien”

Foto: Veltman over Ajax: “Ik vond het wel heftig om te zien”

Joël Veltman neemt het aanstaande donderdag met Brighton weer op tegen Ajax. Over zijn oude liefde zegt hij in De Telegraaf dat het hem pijn doet dat de Amsterdammers tot afgelopen donderdag helemaal onderaan stonden in de Eredivisie.

‘Doet gewoon pijn om de club zo’n moeilijke periode te zien beleven’

In Engeland heeft hij geen Nederlandse televisiekanalen. “Daardoor heb ik niet naar pagina 819 van Teletekst kunnen kijken. Maar helaas bereikte die me via Instagram alsnog. En ik vond het wel heftig om te zien. Ik heb negentien jaar voor Ajax gespeeld en dan doet het gewoon pijn om de club zo’n moeilijke periode te zien beleven.”

“Er was natuurlijk veel aan de hand en wat er buiten het veld allemaal gebeurde, was echt heel slecht voor het imago. De technisch directeur en trainer moesten vertrekken en met Hedwiges Maduro kwam er een interim-coach. Dat ze achttiende zouden komen te staan, had ik desondanks niet verwacht. Gelukkig boekte de nieuwe trainer John van ’t Schip direct een overwinning, waardoor ’we’ een paar plaatsen zijn geklommen.”

Domino-effect

“Als je erover nadenkt, is het bijna niet te bevatten, want vier jaar geleden stonden we nog in de halve finale van de Champions League. Het is van alle Ajax-tijden dat de beste spelers uiteindelijk weggaan. Vaak wordt dat opgevangen met goede nieuwe spelers. Maar vanwege het vertrek van Edwin van der Sar om gezondheidsredenen, de komst van een nieuwe directeur voetbalzaken en de verkoop én het aantrekken van veel spelers, ontstond een soort domino-effect. Het werd van kwaad tot erger en uiteindelijk zakte Ajax heel diep. Verder kon niet zelfs. Ik zeg ’kon’, want ik weet bijna zeker dat de duikvlucht is gestopt en het vanaf nu alleen maar beter zal gaan.”

Ajax-uit

Donderdag wacht een bezoekje aan de ArenA. “Ik ben nog steeds blij dat we Ajax hebben geloot. Omdat het echt voelt als thuiskomen. In de ArenA heb ik zo veel mooie wedstrijden en momenten beleefd.”

Gaat Ajax donderdag verliezen van Brighton?

  • Ja
  • Nee
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie