Veerman geeft het op: “Beeld zal altijd aan me blijven kleven”

Foto: Veerman geeft het op: “Beeld zal altijd aan me blijven kleven”

Joey Veerman beseft dat hij het afgelopen jaar bij PSV een uitstekende ontwikkeling heeft doorgemaakt. De middenvelder verwacht echter niet dat hij de vooroordelen ooit van zich af gaat schudden.

Veerman belangrijk in Oranje

Onder Peter Bosz viel Veerman het hele seizoen op met zijn voetballende vermogen. Minstens even belangrijk vond de hoofdtrainer echter dat de Volendammer ging meeverdedigen. Het zorgde ervoor dat Veerman veel aan zijn spel toevoegde en dat hij in aanmerking kwam voor een plek bij het Nederlands elftal.

“Vermoedelijk zal dit beeld aan me blijven kleven”, stelt hij bij Voetbal International. “Zonder dat ik ze al te intensief heb bestudeerd, komt denk ik wel naar voren dat bovenin in de lijstje sta als het gaat om verdedigende arbeid en ballen afpakken. Ik zag ook dat ik tegen IJsland veel kansen heb gecreëerd, maar ja, dat doe ik eigenlijk al het hele seizoen.”

Sterke ontwikkeling bij PSV

In zijn tijd bij sc Heerenveen viel veelal in de media dat Veerman meer uit zijn loopbaan kon halen, als hij serieuzer met zijn vak zou bezig zijn. Dat hij van het leven geniet, vindt de voetballer zelf geen argument om te stellen dat dit zijn loopbaan in de weg zit. Sterker nog: Veerman denkt dat het juist belangrijk is om goed in je vel te zitten.

“Het is vooral de buitenwereld die zich er druk over maakt. Ik heb nog nooit een trainer horen klagen. Bosz weet bij PSV precies hoe ik in elkaar zit. Hij wéét dat ik een keer per seizoen op maandagavond naar de Vrienden van Amstel ga in Ahoy en dan geen Spaatje rood drink, of een Amstel 0,0.”

Is Veerman bij Oranje een sleutelspeler?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
239+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie