Van Persie niet verbaasd over omhaal van zoon: “Vaak in de tuin gezien”

Foto: Van Persie niet verbaasd over omhaal van zoon: “Vaak in de tuin gezien”

Shaqueel van Persie zorgde dinsdagmiddag bij Feyenoord Onder 19 voor een moment van opwinding met een spectaculaire omhaal. Zijn vader en trainer Robin van Persie hoopte op een speciaal moment, maar de bal vloog naast het doel. “Hij is best wel een ijskonijn”, zei de jeugdtrainer over zijn zoon.

Robin van Persie over zijn zoon Shaqueel

In de slotminuten van de wedstrijd tegen Atlético Madrid Onder 19 (0-1) kreeg Van Persie junior een lange bal van achteruit aangespeeld. Waar zijn vader die nog wel eens direct over de keeper heen kopte, koos Shaqueel voor een omhaal. De acrobatische actie kreeg de toeschouwers op het puntje van hun stoel, maar juichen konden ze niet, want de poging eindigde naast het doel. “Die omhaal heb ik wel eerder gezien, ook in de tuin”, reageerde Robin van Persie op het bijzondere moment van zijn zoon. “Ik kijk er vooral als trainer naar. Het was niet eens een kans, maar een pass naar voren en die viel lekker. Dan hoop je op een speciaal moment, maar dat kwam net niet, helaas.”

Shaqueel van Persie, deze maand zeventien jaar geworden, maakte tegen Atlético zijn debuut in de UEFA Youth League. Volgens zijn vader, trainer van de jeugdploeg van Feyenoord, zorgde het duel met de Spaanse topclub niet voor extra spanning thuis. “Nee, ik heb geen spanning ervaren. Ik kijk juist uit naar dit soort wedstrijden. Vooraf ben ik er wel lang mee bezig. Op mijn werk, thuis en in mijn hoofd. Ik leef er echt naar toe en ervaar het als iets positiefs. Shaqueel ook. Hij is best wel een ijskonijn. Hij zal er niet zo snel over beginnen thuis. Het was eigenlijk een voorbereiding zoals iedere andere.”

Verwacht jij veel van Shaqueel van Persie?

  • Ja, hij heeft het juiste DNA.
  • Eerst maar eens zijn debuut maken.
270+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie