Van Hooijdonk geeft ‘falende’ Ajacied onvoldoende

Foto: Van Hooijdonk geeft ‘falende’ Ajacied onvoldoende

Pierre van Hooijdonk heeft zich kritisch uitgelaten over Brian Brobbey. Bij Studio Voetbal prijst de voetbalanalist de fysieke kwaliteiten van de spits, maar deelt hij toch een onvoldoende uit aan de Ajax-spits. Van Hooijdonk vindt dat Brobbey veel te weinig rendement heeft en daar wel op afgerekend moet worden.

Rendement Brobbey te laag

Brobbey wist tegen Almere City opnieuw niet te scoren, maar was wel belangrijk bij beide Ajax-doelpunten. Zowel bij de doelpunten van Chuba Akpom en Benjamin Tahirovic hield de spits de bal goed vast onder druk, waarna hij de doelpuntenmakers wist te bedienen. Hoewel Van Hooijdonk stelde dat Brobbey ‘ontzettend veel goede dingen deed’, vindt de analist dat de aanvaller ook gefaald heeft.

“Hij is een nummer negen, een spits, Hij mist een honderd procent kans. In het balvast zijn, en zorgen dat spelers kunnen aansluiten, was hij superbelangrijk. Hij was eigenlijk de enige speler waar Almere echt problemen mee had”, vertelt Van Hooijdonk aan tafel bij Studio Voetbal over Brobbey. De spits faalde echter een klein kwartiertje voor tijd door een enorme kans te missen en dat noemt Van Hooijdonk kwalijk. “Hier gaat het om. Als spits moet je die bal maken.”

Duur foutje van Brobbey

In blessuretijd leidde Brobbey ook indirect de gelijkmaker in van Almere City, nadat hij zich liet aftroeven op de middenlijn, terwijl Ajax een geslaagde counter had in kunnen zetten. “Dit overzicht moet je altijd hebben als je op dit niveau speelt. Een simpele bal… Dit is een duur foutje. Ik vind het ook sneu voor die jongen. Hij doet zoveel fantastische dingen, maar ik kijk naar een spits en die moet doelpunten maken”, besluit Van Hooijdonk.

‘PSV krijgt slecht nieuws uit Premier League’

Moet Akpom een kans krijgen in de spits?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, Brobbey gewoon laten staan
387+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie