Van den Berg geeft duidelijkheid over Ajax-interesse

Foto: Van den Berg geeft duidelijkheid over Ajax-interesse

Sepp van den Berg is dolblij dat hij volgend seizoen mag uitkomen voor 1. FSV Mainz 05. In een interview met het Algemeen Dagblad gaat de centrale verdediger naast zijn overstap in op de vermeende interesse van Ajax.

Interesse van Ajax

Donderdag kwam namelijk plotseling het nieuws naar buiten dat de Amsterdammers Van den Berg terug naar de Eredivisie wilden halen. Naar verluidt zag Sven Mislintat hem als een vervanger voor de vertrokken Jurriën Timber. Op dat moment was Van den Berg echter al rond met de Duitse club. Ajax heeft hij daarbij nooit als serieuze optie gezien: “Het is in ieder geval nooit concreet geweest.”

Van den Berg naar Mainz

Van den Berg liet in 2019 PEC Zwolle achter zich en maakte een toptransfer naar Liverpool. Twee jaar later werd hij voor het eerst uitgeleend aan Preston North End, waarna hij afgelopen seizoen onderdak vond bij FC Schalke 04. De huurperioden gaven de defensieve kracht de mogelijkheid om stappen te maken.

Vooralsnog komt hij niet in aanmerking voor speelminuten bij Liverpool, waardoor alle partijen besloten dat het verstandig zou zijn om nogmaals uitgeleend te worden. Toen Mainz interesse had, koos hij ervoor om met Jürgen Klopp erover te praten. De trainer heeft namelijk een geschiedenis bij de club. “Hij was lyrisch over Mainz en vertelde dat ik me hier erg op mijn gemak zou voelen.”

De Nederlander heeft zijn droom bij Liverpool nog altijd niet uit zijn hoofd gezet, maar wil het stap voor stap doen. “Dat is het belangrijkste, hier een goed seizoen draaien. Daar heb ik veel zin in, ook omdat Mainz een stapje hoger is dan Schalke. Een paar jaar geleden speelde de club nog Europa League. Daar gaan we weer voor.”

Was Van den Berg voor Ajax een goede aankoop geweest?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
328+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie