Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Toornstra gaat nog een jaar door: “Ik heb geen geheim”

Foto: Toornstra gaat nog een jaar door: “Ik heb geen geheim”

Na meerdere nachten slecht slapen kan Jens Toornsta het vizier weer langzaamaan op volgend seizoen zetten. De 35-jarige middenvelder baalt van het mislopen van Europees voetbal, maar gaat volgend jaar gewoon door bij FC Utrecht. “Ik wil elke dag alles eruit persen”, zegt Toornstra tegen SoccerNews.

Interview Jens Toornstra, middenvelder FC Utrecht

De laatste wedstrijd van het seizoen van FC Utrecht was ook veruit de meest hectische. Er werd met vuurwerk gegooid, het publiek kwam het veld op en de play-off-finale kantelde in het voordeel van Go Ahead Eagles. Dat betekent na de zomer geen Europees voetbal in de Galgenwaard. “Dat is enorm zuur”, beseft Toornstra. “We hebben ons dit seizoen teruggeknokt vanuit een moeilijke situatie en konden het bekronen, maar we hebben de kansen laten liggen. Dat zorgt bij mij voor een paar nachten slecht slapen.”

Persoonlijk liet Toornstra dit seizoen ook een flinke portie veerkracht zien. Hij zat in de eerste seizoenshelft regelmatig op de bank, maar vocht zich terug in de basis. “Dat was natuurlijk niet leuk. We kwamen uit een slechte periode, waarin ik ook wat verdediger stond opgesteld en mijn energie niet helemaal kwijt kon. Ron Jans heeft eigenlijk vanaf de eerste dag gezegd dat hij mij als een aanvallende speler ziet. Dat was lekker en dat gaf me een bepaalde rust. Zo ben ik langzaam weer in het team gegroeid. Ik ben blij dat ik uiteindelijk belangrijk heb kunnen zijn.”

Geen geheim

De oud-speler van ADO Den Haag en Feyenoord viel dit seizoen weer op door zijn werklust en vooral de vele meters die hij maakte in het drukzetten. Hoe houdt hij dat allemaal vol op 35-jarige leeftijd? “Gewoon alles geven, iedere dag weer. Op de trainingen en op wedstrijddagen wil ik alles eruit persen. Ik denk dat je zo een bepaald conditieniveau opbouwt. Er zit verder geen geheim achter. Ik let natuurlijk goed op mijn voeding, maar doe verder geen speciale dingen.”

Zijn veerkracht en fitheid maakt de beslissing van FC Utrecht om de optie in zijn contract te lichten meteen begrijpelijk. Tot vreugde van Toornstra zelf. “Als je op je 35ste nog bij een club als FC Utrecht mag spelen, kun je alleen maar blij en trots zijn”, aldus de viervoudig international. En ook bij de supporters zal de contractverlenging voor tevredenheid zorgen. Op de laatste speeldag zongen ze Toornstra toe en gaven ze hem een staande ovatie. “Ik ben erg blij met die waardering. Dat is waarom ik het nog doe en waarom ik iedere keer tot het gaatje ga. Volgend seizoen zal ik dat weer laten zien.”

Goede beslissing van FC Utrecht?

  • Ja, zeker.
  • Nee, beter een jongere speler.
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie